Мінрегіонбуд: Вирішення житлової проблеми на місцях - наше спільне з регіонами завдання, - заступник Міністра

Мінрегіонбуд: Вирішення житлової проблеми на місцях - наше спільне з регіонами завдання, - заступник Міністра

Заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва України Дмитро Ісаєнко 7 жовтня взяв участь у роботі круглого столу на тему `Проблеми та перспективи забезпечення молоді житлом`.

Проведення заходу, організованого Державним Фондом сприяння молодіжному житловому будівництву за підтримки Міністерства регіонального розвитку та будівництва України і Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту, дозволило урядовцям, народним депутатам та представникам громадських організацій висловити своє бачення перспектив розвитку системи молодіжного житлового будівництва в Україні.

Коментуючи ситуацію у сфері молодіжного житлового будівництва, Дмитро Ісаєнко підкреслив, що за час роботи Державного Фонду сприяння молодіжного житлового будівництва житлом забезпечено 27,5 тисяч молодих сімей. Заступник Міністра зауважив, що в силу об’єктивних причин програма пільгового кредитування фінансується в недостатніх обсягах. У той же час, розгорнуту в Україні Програму будівництва доступного житла можна вважати вартою уваги альтернативою до моменту повноцінного відновлення кредитування.

`Отримані Мінрегіонбудом кошти за цією програмою дозволять нам ще в цьому році забезпечити житлом близько 900 родин. У разі ефективного забезпечення цього процесу, що передбачає залучення в роботу об’єктів із високим ступенем готовності, у цьому ж році Мінрегіонбуд ініціюватиме подальше виділення коштів` – зазначив Дмитро Ісаєнко.

Водночас, заступник Міністра звернув увагу на той факт, що житло стає більш доступним вже за своїми ціновими показниками, і на первинному ринку в регіонах цілком реально вже сьогодні розраховувати на придбання житла за середньою ціною 3900–4000 тис. грн. за квадратний метр. `Переконаний, що розгортання Програми будівництва доступного житла даватиме очікувані результати. В ході її реалізації ми сподіваємось на підтримку представників місцевих органів влади та місцевого самоврядування, адже вирішення житлової проблеми в регіонах – наше спільне завдання`, – наголосив Дмитро Ісаєнко.

http://www.kmu.gov.ua/
Ідентифікатор: 8029