Житомирська ОДА: За підтримки Уряду ми починаємо реалізовувати в області Програму `Доступне житло`, - голова ОДА

6 жовтня у Житомирі голова обласної державної адміністрації Сергій Рижук підписав Меморандум про співробітництво між Житомирською обласною державною адміністрацією та Державною спеціалізованою фінансовою установою `Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву`.

`Кожен третій-четвертий житель області, який приходить до мене на прийом, має житлові проблеми. Ми повинні створити в області систему доступного житла, і не тільки молодіжного. Підписання меморандуму – це початок виходу з тієї важкої ситуації, що склалася в роки кризи. За допомоги та підтримки Уряду, ми починаємо реалізовувати в області Програму `Доступне житло`, яка має на меті забезпечення громадян житлом за допомогою будівництва доступного житла у вигляді безповоротної субсидії сім’ям, що потребують поліпшення житлових умов`, - зазначив у своєму виступі Сергій Рижук.

Меморандум підписаний чотирма сторонами: головою Житомирської облдержадміністрації Сергієм Рижуком, начальником управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Раїсою Гулою, заступником Голови правління державної спеціалізованої установи `Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву` Павлом Нестеренком та директором Житомирського регіонального управління Фонду Павлом Шестопаловим.



Довідково: Програма доступного житла в Житомирській області буде реалізовуватись в трьох містах: м. Коростень (вул. Грушевського, буд. 108а, 32 квартири); м. Овруч (вул. Металістів (військове містечко №3), 22 квартири); м. Житомир (на розі вул. Перемоги – Л.Українки, 95 квартир).

Стати учасником державної програми будівництва доступного житла на 2010-2017 роки можуть громадяни, які перебувають на квартирному обліку та мають можливість одразу внести 70% вартості житла.

http://www.kmu.gov.ua/
Ідентифікатор: 8023