Кількість ліцензованих видів робіт у будівництві скоротиться з 706 до 100

Кількість ліцензованих видів робіт у будівництві скоротиться з 706 до 100

Кількість ліцензованих видів робіт у будівництві зменшиться з 706 до 100. Держкомпідприємництва погодило відповідний наказ Міністерства регіонального розвитку та будівництва, яким вводяться нові ліцензійні умови. Повідомили в прес-службі Держкомпідприємництва.


`Ми домоглися зменшення кількості ліцензованих видів робіт у сім разів. Але, думаю, навіть ті 100 видів робіт, на які треба отримувати ліцензії, - це багато`, - підкреслив глава Держкомпідприємництва Михайло Бродський.


Глава комітету нагадав, що навіть після досягнення домовленостей про зменшення переліку будівельних видів робіт, що відносяться до сфери ліцензування, Мінрегіонбуд намагався залишити більше третини списку.


`Мінрегіонбуд вже подавав нам документи на скорочення кількості ліцензованих видів робіт. Але ми перевірили і виявилось, що вони в дійсності в перелік з 100 пунктів вклали 270 видів робіт. Такі ліцензійні умови ми не погодили`, - підкреслив Михайло Бродський.


Наказ Мінрегіонбуду, який вводить нові ліцензійні умови, набуде чинності після державної реєстрації в Міністерстві юстиції.


Нагадаємо, Держкомпідприємництва також ініціює скорочення терміну отримання будівельної ліцензії з 27 до 10 днів. Разом перша ліцензія буде видаватися на 5 років замість нинішніх 3-х, після чого за умови чіткого дотримання ліцензіатом вимог, вона продовжуватися безстроково.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 8009