Уряд обіцяє у 2011-му побудувати 380 км нових доріг

Уряд обіцяє у 2011-му побудувати 380 км нових доріг

В Україні планується побудувати 380 кілометрів доріг протягом наступного року. Про це, як передає Pro.ua, на конференції YES у Ялті заявив Віце-прем’єр-міністр України Борис Колесніков.

`Наступного року (будуть збудовані) 380 кілометрів абсолютно нових доріг`, - зазначив очільник євро-відомства у своєму виступі. Він наголосив, що буде, зокрема, побудована і дорога між трасами `Київ – Чоп` і Трускавцем, який стане основним місцем розміщення для приймаючого міста Львів. За словами Віце-прем’єра, нова траса дозволить добратись з львівського аеропорту до Трускавця за годину.

Борис Колесніков додав, що в майбутньому планується будувати до 700 км нових доріг на рік.

`За дорученням Президента розробляється національна концепція відразу з джерелами фінансування. Ми відміняємо щорічний транспортний збір і вводимо акцизний. Це дозволить нам акумулювати $4 млрд на рік. 1 млрд Україна витрачає на експлуатацію автомобільних доріг, (залишається) 3 млрд ресурсу, і ми ведемо переговори зі світовими банками. Це дозволить нам до 700 км нових доріг будувати щорічно`, - підкреслив Віце-прем’єр-міністр. Він також додав, що національна програма може стартувати вже в 2012 році.

http://ukraine2012.gov.ua/
Ідентифікатор: 8006