В Мінпромполітики триває розробка проекту розвитку машинобудування на 2012 – 2017 рр.

Днями в Міністерстві промислової політики України під головуванням заступника Міністра Сергія Біленького відбулося розширене засідання Науково-технічної ради, де було розглянуто проект Концепції Державної цільової науково-технічної програми розвитку машинобудування на 2012-2017 рр.

В ході засідання було окреслено пріоритетні напрямки розвитку галузі, серед яких: подолання техніко-технологічного відставання від провідних країн світу, підвищення рівня науково-технічних розробок у машинобудуванні, зростання інноваційної активності машинобудівних підприємств, створення умов для значного збільшення обсягів випуску високотехнологічної продукції.

Необхідний обсяг фінансування Програми за рахунок коштів державного бюджету становить 923,3 млн. грн. Решту бюджету повинні скласти власні і залучені кошти організацій.

В разі успішної реалізації Державної цільової науково-технічної програми розвитку машинобудування на 2012-2017 рр. буде створено близько 20-30 тис. додаткових робочих місць з одночасним збільшенням в середньому у 2,5-3 рази продуктивності праці. Крім того, Держбюджет поповниться на 1,4 млрд. грн., що створить бюджетний ефект у розмірі ~ 450-500 млн. грн.

Державна цільова науково-технічна програма розвитку машинобудування` на 2012 - 2017 рр. є логічним продовженням Державної програми розвитку машинобудування на 2006-2011 рр., в якій враховані останні досягнення та сучасні тенденції розвитку техніки і технології.

Найближчим часом доопрацьований проект концепції Державної цільової науково-технічної програми розвитку машинобудування на 2012 – 2017 рр. буде направлений для погодження зацікавленим міністерствам та відомствам, а також опублікований на сайті Мінпромполітики для громадського обговорення.

http://industry.kmu.gov.ua/
Ідентифікатор: 7997