`Найкраща відповідь влади на справедливе бажання громадян сплачувати лише за якісні послуги - комплексна модернізація енергосистем та підвищення енергоефективності економіки` - Володимир Яцуба

`Найкраща відповідь влади на справедливе бажання громадян сплачувати лише за якісні послуги - комплексна модернізація енергосистем та підвищення енергоефективності економіки` - Володимир Яцуба

Про це повідомив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба під час виїзного засідання колегії Дніпропетровської облдержадміністрації у м. Павлоград Дніпропетровської області.

На розгляд колегії були винесені важливі питання життєдіяльності регіону, а зокрема інформація `Про стан підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2010/2011 років` та `Про забезпечення виконання в області завдань Уряду щодо повного погашення заборгованості із виплати заробітної плати`.

Володимир Яцуба відзначив, що однією з основних умов підвищення комфорту проживання громадян та стабільного теплопостачання є модернізація систем опалення, поширення ефективних систем індивідуального опалення, а також поступова відмова від використання великих котелень.

На переконання Міністра, цей шлях дозволяє знизити кількість втрат під час експлуатації енергосистем на 10-15%, підвищити якість надання послуг, а відтак – і рівень їх оплати споживачем.

Володимир Яцуба підкреслив, що Уряд через підтримку на державному рівні стимулюватиме регіони та окремі населені пункти до активнішого використання можливостей діючих європейських програм кредитування, що надають ресурси для модернізації енергосистем та переробки сміття.

Очільник Міністерства відзначив високий рівень підготовки області до опалювального сезону і успішну роботу голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула, спрямовану на створення ефективної системи влади в регіоні. `Це дозволить консолідувати обласний і міські бюджети для вирішення проблем, які неможливо вирішити лише силами міської влади. Прекрасний приклад такої співпраці – реконструкція котельні в м. Марганець, завдяки чому більше 30 тисяч мешканців гарантовано отримають тепло в свої оселі` – зокрема зауважив Міністр.

http://minregionbud.gov.ua/
Ідентифікатор: 7970