Попов: Житло за півціни зможуть отримати бюджетники Києва

Працівники бюджетної сфери зможуть придбати житло, заплативши 50% від його вартості. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Олександр Попов під час наради з оперативних питань.


Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ в прес-службі Київської міськради, зараз держава реалізує програму будівництва доступного житла за схемою `70 на 30`, тобто 30% від вартості житла оплачується з державного бюджету. Столична влада прийняла рішення щодо подальшого будівництва житла, на умовах: 30% вартості оплачується з державного бюджету, а ще 20% - з міського.

`Таким чином, працівники бюджетної сфери, які потребують поліпшення житлових умов і перебувають на квартирній черзі, зможуть оплачувати лише 50% від вартості житла. Ми обов`язково закладемо в бюджеті необхідні кошти, які дозволять зробити житло доступним для киян`, - сказав Олександр Попов.


Він додав, що до кінця жовтня планується розробити програму будівництва житла за такою схемою на наступний рік.


`Перш за все ми ставимо акцент на будівництво житла для лікарів, педагогів, військових, працівників правоохоронних органів, комунальних підприємств та інших працівників бюджетної сфери. Ми повинні реалізувати програму будівництва доступного житла на вищому рівні і в наступному році ввести в експлуатацію максимальну кількість об`єктів`, - зазначив Олександр Попов.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 7959