Дмитро Ісаєнко: Важлива перевага програми будівництва доступного житла - можливість вирішення житлової проблеми в регіонах

Дмитро Ісаєнко: Важлива перевага програми будівництва доступного житла - можливість вирішення житлової проблеми в регіонах

Завдяки прийнятому Урядом рішенню про першочергове виділення 100 млн. гривень на реалізацію програми доступного житла будівельники зможуть побудувати близько 900 квартир. Про це повідомив журналістам заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва України Дмитро Ісаєнко під час спілкування із журналістами в прес-центрі інформаційного агентства `Укрінформ`.

`З огляду на кількість громадян, що стоять в черзі на отримання житла, це мало. Але в той же час – це лише початок і великий стимул для галузі. З метою швидкого освоєння цих коштів та прискорення реалізації положень програми вже в цьому році ми оберемо будівельні об’єкти з найвищим рівнем будівельної готовності` – зазначив заступник Міністра.

Дмитро Ісаєнко зауважив, що саме завдяки включенню програми в число пріоритетних Президентом України та за його активного сприяння вдалось підібрати в регіонах 590 нових ділянок загальною площею 2,5 тис. га. На думку заступника очільника Мінрегіонбуду, `їх виділення на безкоштовній основі, зобов’язання місцевих органів влади у підведенні до цих територій інженерних мереж, звільнення від сплати податку на додану вартість для будівельно-монтажних робіт за програмою доступного житла та для об’єктів, що будуються за державні кошти – це реальні механізми здешевлення, що роблять програму привабливою і закладають основу для вирішення житлової проблеми в регіонах`.

Дмитро Ісаєнко підкреслив, що перехід від безкоштовного передання квартир до часткової компенсації державою вартості житла є не лише відповіддю на кризові явища в галузі через кардинальне зменшення потреби в довгострокових фінансових зобов’язаннях, але і найкращим стимулом для добропорядних забудовників, відповідальних інвесторів і для швидкого залучення в будівництво нових технологій.

http://www.minregionbud.gov.ua/
Ідентифікатор: 7947