Програма `Доступне житло` стартувала

Програма `Доступне житло` стартувала

Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву почав реалізацію Державної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції голова правління Фонду Леонід Рисухін.


Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, Л. Рисухін зазначив, що програма передбачає здешевлення вартості житла для громадян за рахунок державної субсидії на 30% від нормативної вартості за квадратний метр площі. `Зараз фонд веде роботу з реалізації програми за двома напрямками - відбір забудовників для участі та формування переліку претендентів на отримання квартир. Компаніям-забудовникам фонд висуває дуже жорсткі умови, що виключає перетворення об` єктів програми на довгобуди. Фахівці фонду ретельно перевіряють документацію компаній і відбирають до участі лише ті об`єкти, які гарантовано будуть введені в експлуатацію у встановлені терміни `, - відзначив він.

Що стосується претендентів на отримання квартир, Л. Рисухін зазначив, що участь у програмі можуть взяти громадяни, які зареєстровані в державній черзі на поліпшення житлових умов і мають можливість оплатити 70% від нормативної вартості житла, і за потреби - наднормативну вартість.


Л. Рисухін також повідомив, що на початку вересня фонд отримав перші кошти на реалізацію програми в розмірі 100 млн.грн. `Ці гроші будуть вкладені в добудову об`єктів у різних регіонах України зі ступенем готовності не менше 70%, і будуть введені в експлуатацію вже в цьому році`, - сказав він.


У цілому в 2010 році на реалізацію програми доступного житла передбачено виділити 331,2 млн.грн. Також Л. Рисухін повідомив, що в 2011 році до участі в програмі будуть допускатися об`єкти зі ступенем готовності 50%, а також будуть розглядатися земельні ділянки, які можуть бути виділені під реалізацію програми.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 7934