Для даху НСК `Олімпійський` встановлюють останні 10 колон

Для даху НСК `Олімпійський` встановлюють останні 10 колон

Cьогодні на стадіоні НСК `Олімпійський` встановлюють 70-у колону з 80, які утримуватимуть покриття над трибунами глядачів. Згідно з проектом, конструкція навісу складатиметься з 80 сталевих колон і стиснутих кілець, тросової системи та мембрани покриття.

Десять останніх колон генпідрядники – компанії `Київміськбуд` та `Майстер-Профі Україна` обіцяють встановити в межах десяти днів до 15-17 вересня 2010 року.

Завершення всіх покрівельних робіт та включення опалення для внутрішніх робіт планується до 15 жовтня 2010 року. Будівельники вже сьогодні оздоблюють внутрішні приміщення і почали підготовку до холодів: усі будівельні об’єкти, де це необхідно, обладнують системами опалення, що дозволить проводити внутрішні роботи у приміщеннях стадіону впродовж усієї зими.

Про це заявили на вчорашній прес-конференції керівники генеральних підрядників реконструкції - АТ ХК `Київміськбуд` та ТОВ `Завод Майстер-Профі Україна`. За словами президента `Київміськбуд` Василя Можара, сьогодні компанія вирішує три головні завдання. `По-перше, це передача під оздоблення внутрішніх приміщень зони вболівальників, холодної зони, VIP-зони. По-друге, монтаж останніх піддонів для закладки вантової системи. По-третє, підготовка об’єкту до роботи в осінньо-зимовий період`, - наголосив Можар.

У свою чергу гендиректор НСК `Олімпійський` Жітесс Аркіссандаш наголосив, що всі роботи з реконструкції стадіону ведуться згідно з графіком, і за нинішніх темпів будівництва стадіон буде введений в експлуатацію у червні 2011-го. Водночас директор стадіону підкреслив, що єдиною перепоною у підготовці арени може стати різка зміна кліматичних умов.

Нагадаємо, вчора після підсумкової наради з керівництвом стадіону та підрядними організаціями, залученими до реконструкції, Віце-прем’єр-міністр України Борис Колесніков заявив, що стадіон повністю ввійшов в графік будівельних робіт.

Головну арену Євро-2012 будують українські компанії АТ ХК `Київміськбуд`, ТОВ `Завод Майстер-Профі Україна` та ТОВ `АК Інжиніринг`. Сьогодні на `Олімпійському` зростають темпи та обсяги виконання будівельно-монтажних робіт, які проводяться в три зміни. В середньому на будівельному майданчику працюють від 1800 до 2000 робітників залежно від виду робіт. Залучено близько 180 одиниць техніки.

http://ukraine2012.gov.ua/
Ідентифікатор: 7910