Андрій Клюєв: Будівництво низки масштабних інфраструктурних проектів - один з важливих елементів економічного зростання

Андрій Клюєв: Будівництво низки масштабних інфраструктурних проектів - один з важливих елементів економічного зростання

Відновлення або початок робіт з будівництва ряду досить великих інфраструктурних об`єктів, у тому числі в рамках підготовки до чемпіонату Європи 2012 року з футболу, є важливим елементом забезпечення економічного зростання в Україні. Про це заявив в інтерв`ю газеті `2000` Перший віце-прем`єр-міністр України Андрій Клюєв.

`Активізувалася реконструкція аеропортів, будуються дороги, мости, в тому числі в Запоріжжі і Києві`, - наголосив він. Як приклад перших результатів Андрій Клюєв назвав відкриття наприкінці серпня у Чернівцях другої черги об`їзної дороги, а також будівництво об`їзної траси в Сімферополі, яка має значно розвантажити місто. Перший віце-прем`єр також нагадав, що найближчим часом буде відкрито термінал F в аеропорту Бориспіль, а у вересні наступного року - термінал D.

Перший віце-прем`єр зазначив, що у Києві максимально активізовано вирішення вузлових транспортних проблем, наприклад, на Московській площі і Жулянському шляхопроводі. За його словами, також просунулися проекти з будівництва метро в Києві, Харкові та Донецьку.

`У Криму, наприклад, нещодавно було розпочато будівництво лінії електропередачі Сімферополь-Севастополь, в результаті чого ми нарешті забезпечимо круговою електромережею весь півострів. Там розпочато будівництво нових підстанцій, теплової електростанції. Також запустили два проекти в галузі альтернативної енергетики. В кінці серпня введемо в експлуатацію першу в Криму сонячну електростанцію. І хоч вона буде невелика - 17 МВт - тим не менш, це буде перша в Україні станція такого типу. Також на півострові незабаром з`явиться нова вітрова електростанція `, - заявив Андрій Клюєв. Він зазначив, що після того, як був прийнятий закон про `зелений тариф`, стало можливим створення нових генеруючих потужностей, на основі принципово нових технологій. Перший віце-прем`єр-міністр висловив упевненість, що через два роки проблема електропостачання півострова буде остаточно вирішена.

`Простіше кажучи, ми, нарешті, почали будувати. А коли в країні починають розгортатися масштабні будівництва, отже, зростання економіки забезпечене. Ви знаєте, є чітка закономірність: якщо будівельні крани по країні працюють, значить, зростання пішло, і воно буде в більшості пов`язаних галузей `, - заявив Андрій Клюєв.

http://www.kmu.gov.ua/
Ідентифікатор: 7847