Загальна потужність російських підприємств з випуску мідної катанки перевищить 1 млн тонн до кінця 2011 року

Загальна потужність російських підприємств з випуску мідної катанки перевищить 1 млн тонн до кінця 2011 року

Зважаючи на те, що передумови збільшення споживання катанки в 2010-2011 рр.. в порівнянні з рівнем 2007-2008 рр.. відсутні і потреби виробників кабельної продукції та інших внутрішніх споживачів не перевищать 300 тис. тонн, випуск рафінованої міді до 2012 року не перевищить 1 млн тонн, не менше 30% потужностей в галузі буде простоювати. При цьому в 2010 році, швидше за все, потужності з випуску мідної катанки будуть завантажені не більше ніж на 50% (такий низький рівень завантаження пов`язаний із збереженням нульової експортного мита на мідні катоди).

Згідно з даними, опублікованими в дослідженні `Виробництво і споживання мідної катанки в Росії. Підсумки 2009 року. Прогноз до 2012 року`, у разі, якщо мита на експорт мідних катодів не будуть відновлені або виявляться нижче 10%, то обсяги випуску мідної катанки стабілізуються на рівні не більше 500 тис. тонн на рік, що призведе до різкого погіршення фінансового стану великих незалежних виробників (не виключений варіант повної припинення ними поставок продукції стороннім споживачам). При цьому передумови значного розширення внутрішнього попиту на мідну катанку в 2010-2015 рр.. відсутні, в результаті чого єдиним чинником, що визначає стан медеперерабативающей галузі, буде величина експортного мита на мідні катоди.

При цьому фахівці ІА `INFOLine` вважають ризикованим розширення потужностей з виробництва мідної катанки для підприємств, що не входять до складу вертикально-інтегірованних холдингів у зв`язку з високими ризиками простою потужностей в умовах нестачі сировини і невизначеністю строків введення і характеру (шкали) експортних мит.

http://marketing.rbc.ru/
Ідентифікатор: 7813