Володимир Яцуба: Відкриття нових конкурентоздатних виробничих потужностей в будівельному секторі – запорука швидкого одужання всієї галузі

Володимир Яцуба: Відкриття нових конкурентоздатних виробничих потужностей в будівельному секторі – запорука швидкого одужання всієї галузі

Впровадження енергозберігаючих технологій на новому технологічному рівні із використанням сучасних матеріалів відіграють усе більше значення під час реалізації будівельних проектів. Налагодження в Україні виробництва якісних теплоізоляційних матеріалів не лише сприятиме економії теплової енергії, але і стимулюватиме будівельників і замовників будівництва до впровадження інноваційних рішень під час будівництва та капітальної реконструкції будівель.

Про це повідомив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба під час відкриття нового заводу ЗАТ `Термолайф` з виробництва теплоізоляційних матеріалів в ході своєї робочої поїздки на Харківщину.

Міністр висловив вдячність керівникам міста і області за оперативне вирішення проблеми з наданням землі для спорудження виробництва і зауважив, що з відкриттям нового заводу здійснилась чергова мрія – відкрито власне виробництво, що допоможе Україні ствердитись як великій країні.

`Велика країна будує із власних матеріалів, а не годує іноземних будівельників і не сприяє розвитку економіки інших країн` – зауважив Володимир Яцуба.

Міністр наголосив, що при спорудженні промислових об’єктів новий завод можна брати за гарний приклад, оскільки керівництво ЗАТ `Термолайф` свідомо пішло на збільшення собівартості проекту майже на 10% з метою досягнення екологічних норм і міжнародних стандартів управління якістю виробництвом.

Оглянувши виробничий об’єкт і ознайомившись з його роботою, Володимир Яцуба назвав спорудження нового заводу черговим цвяхом, забитим у кризову ситуацію в будівельному секторі.


Довідково. Будівництво нового заводу ЗАТ `Термолайф` розпочалося в 2008 році на площі майже 4,2 га. Площа виробничих цехів склала близько 10 тис. кв. м, кількість працюючих – 220 чоловік. Вартість проекту оцінюється майже в 30 млн. євро, для чого були залучені кошти підприємства та `Промінвестбанку`.
Окупності заводу заплановано досягти протягом п’яти років.

Потужність технологічної лінії складає 30 тис. тонн продукції на рік, у зв’язку з чим вже до кінця 2010 року керівництво компанії сподівається не лише зайняти 25% вітчизняного ринку, а й розпочати реалізацію масштабної експортної програми, орієнтованої на країни СНД.

Сировина на виробничий об’єкт постачається із гранітних кар’єрів Рівненської області, де базальт відповідних фракцій видобувається і переробляється за сучасною технологією. Процес виробництва кінцевої продукції – мінераловатного утеплювача – повністю виключає проблему викидів в навколишнє середовище, оскільки всі добавки поступають із закритих ємностей, з автоматизованим дозуванням, а відходи повертаються назад у виробництво, що відповідає сучасним вимогам ресурсо- і енергозбереження.

http://www.minregionbud.gov.ua/
Ідентифікатор: 7785