Бродський хоче спростити життя будівельному бізнесу

Бродський хоче спростити життя будівельному бізнесу

Голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський пропонує зменшити максимальний термін експертизи будівельних робіт з 90 до 45 днів і зобов`язати експертів надавати проміжні результати перевірки кожні 5 днів. Про це М. БРОДСЬКИЙ заявив під час засідання робочої групи, присвяченого проблемам будівельної галузі.

`Наша кінцева завдання - відкрити людям можливість легко входити в будівельний бізнес. З іншого боку, ми повинні сформувати в бізнесі відповідальність за свою діяльність на всіх етапах її проведення`, - цитує М. Бродського прес-служба комітету.

Голова Держкомпідприємництва підкреслив, що в цілому час проходження необхідних для початку будівництва процедур треба зменшити, щонайменше, втричі. На сьогодні процес отримання дозволу може розтягтися на два роки.

Серед інших пріоритетних завдань в будівельній галузі, які ставить перед собою Держкомпідприємництва, - оптимізація витрат замовника і підрядника під час проходження документообігу та недопущення монополізації в будівельній сфері.

Враховуючи побажання представників будівельних компаній, які були присутні на засіданні, М. Бродський доручив робочій групі виписати чіткі критерії для видачі та позбавлення ліцензій суб`єктів господарювання. Одним з критеріїв має бути вища спеціальна освіта керівника будівельної компанії.

`Не може бути лікарем людина без спеціальної вищої освіти, так само не може керівник будівельної компанії або головний інженер бути без відповідного вищої освіти. Треба покласти край непрофесійності в будівельній сфері`, - підкреслив М. Бродський.

Разом з тим Держкомпідприємництва підтримало пропозицію про безстрокове продовження 5-річної ліцензії у разі позитивного досвіду роботи компанії на ринку будівельних робіт та офіційного працевлаштування всіх її працівників.

У комітеті обіцяють зібрати пропозиції представників будівельного ринку та ініціювати відповідні зміни правової бази у сфері будівництва.

http://news.liga.net/
Ідентифікатор: 7780