Сергій Тігіпко: `Ми будемо знімати перепони на шляху розвитку будівництва`

Сергій Тігіпко: `Ми будемо знімати перепони на шляху розвитку будівництва`

Надмірна зарегульованість будівельного ринку зумовлена корупцією. Таку думку Віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігіпко висловив сьогодні під час наради з питань дерегуляції будівельної галузі, в якій брали участь представники міністерств, відомств і будівельних компаній.

Сергій Тігіпко звернув увагу учасників наради на надмірну кількість ліцензій у будівництві, що потребує термінового скорочення. `У нас ліцензується більше семисот видів будівельних робіт. Головна причина такого надмірного регулювання – корупція`, – зазначив Віце-прем’єр-міністр.

Ще одним важливим напрямом дерегуляції у будівництві Сергій Тігіпко назвав зменшення кількості необхідних погоджень та дозволів, а також скорочення часу їх надання.

`Якщо в Грузії термін отримання всіх необхідних для початку будівництва дозволів становить від 5 до 30 днів, то в Україні – перевищує 400 днів. Це суттєво гальмує інвестиції до країни та пригнічує будівельну галузь. Будівництво потребує термінової дерегуляції`, – вважає Сергій Тігіпко.

Віце-прем’єр-міністр дав доручення створити робочу групу, яка виробить необхідні рекомендації зі спрощення умов для будівництва.

http://www.kmu.gov.ua/
Ідентифікатор: 7773