Київ готує транспорт і шляхи до Євро-2012

Київ готує транспорт і шляхи до Євро-2012

Столиця України отримала підтримку з боку Уряду для вирішення нагальних і стратегічних питань у сфері автодорожнього господарства. Завдяки Євро-2012 Київ отримає значну частину коштів на підготовку шляхів і мостів, а також можливість значно оновити автобусний парк за рахунок лізингової програми.

`До кінця року транспортна інфраструктура столиці поповниться трьома новими станціями метро, швидкісним трамваєм і новою транспортною розв‘язкою, – зазначив Олександр Попов. – Будівництво цих об’єктів, на жаль, свого часу було призупинено, але сьогодні робота з їх добудови знову активно продовжується`, – повідомив в. о. голови КМДА Олександр Попов під час прямого ефіру на `5 каналі`.

Пан Попов розповів про ті зрушення, котрі відбулися останнім часом за фінансової підтримки Уряду: `Нині ведуться активні роботи на Московській площі, на Подільському та Залізничному мостах. Окрім залізничної колії, там буде транспортний проїзд у реверсному режимі. До кінця року ми здамо в експлуатацію ці об’єкти, і водії одразу відчують переваги новацій`. І все ж таки, керівникові Київміськдержадміністрації хотілося б втілити багато інших проектів, що виходять за рамки підготовки до євро-2012, але такої змоги немає через обмежені можливості бюджету Києва.

Міська влада планує запустити швидкісний трамвай 14 жовтня – кияни нарешті зможуть знову користуватися послугами цього муніципального виду транспорту після проведення реконструкції. `Завершення будівництва такого ефективного виду громадського транспорту саме на часі. Особливо він зручний для городян, котрі проживають на житлових масивах поблизу Кільцевої дороги, для мешканців Борщагівки, а також для студентів вишів, розташованих вздовж маршруту швидкісного трамваю`, – наголосив Олександр Попов.

http://ukraine2012.gov.ua/
Ідентифікатор: 7764