БУДІВЕЛЬНА ГАЛУЗЬ УКРАЇНИ. Новий порядок отримання дозвільної документації та етапи проходження дозвільної процедури. Нові будівельні норми та контрол

Об'єкт компанії Інформ-Консалтинг

БУДІВЕЛЬНА ГАЛУЗЬ УКРАЇНИ. Новий порядок отримання дозвільної документації та етапи проходження дозвільної процедури. Нові будівельні норми та контрол

Оподаткування будівельній деятельності.отраслевая бухгалтерія. Інвестиційні договори, форвардні контракти

В програмі:
Бух. облік. Податку на прибуток
Залучення забудовником ІСІ, керованих КУА для інвестування в будівельні проекти - вибір договірної бізнес моделі, переваги і недоліки в т.ч. з урахуванням впливу ЗУ «... про запровадження Нових ФІНАНСОВИХ ІНСТРУМЕНТІВ» (ЗУ N 738-IX від 19 червня 2020 г.):
інвестиційні, пайові та подібні до них договору,
договору купівлі-продажу майнових прав,
попередні договори (договори бронювання) з забезпечувальними платежами,
деривативи, облігації та інші ЦБ договору.
Договір управління чи можливо використовувати для делегування функцій замовника будівництва, змінює чи це схему оподаткування операцій учасників лад проекту (власник нерухомості і реальний забудовник).
Для девелоперів ведуть облік за МСФЗ - застосування норм МСБО 40 «Інвестиційна нерухомість» до об'єктів незавершеного будівництва, як це впливає на фінансові результати діяльності та оподаткування за періодами.
Облік руху будматеріалів у ген. Підрядника і замовника будівництва: первинні документи, розподіл ТЗВ, зміна цін на матеріали в ході реалізації проекту, наднормативне списання причини і наслідок з точки зору класифікації витрат в бухг. Обліку, податкових ризиків.
Дисконтування довгострокових фінансових заборгованостей - позиція Мінфіну, що важливо прописати в обліковій політиці, щоб мати можливість відстоювати свою позицію в податкових суперечках про правомірність вибору ставки для дисконтування.
Зміни в правилах «тонкої капіталізації» п. 140.2 ПКУ з 01.01.2021 р з урахуванням поправок в ПКУ (ЗУ №786) -включення витрат по кредитах в собівартість будівництва нерухомості та коригування в зв'язку з цим для розрахунку податкового прибутку, як змінить результат оподаткування у забудовників залучають кредити від нерезидентів.
Устаткування і лад інструменти на будмайданчику, тимчасові споруди, обладнання в побудованих об'єктах нерухомості - як враховувати для цілей податкової амортизації, в т.ч. застосування правила прискореної амортизації. Що важливо прописати в наказі про облікову політику.
Відображення в бухг. і податковому обліку витрат на маркетинг і рекламу в девелоперських проектах, організацію відділів продажів.
ПДВ, ПДФО.
Застосування пільги з ПДВ при постачанні об'єктів житлової нерухомості за різними договірними схемами (купівля-продаж майнових прав, купівля-продаж квартир, інвестиційні договори, договори оренди з викупом) - останні роз'яснювальні «тренди» і судова практика.
Операції поступки і переведення боргу в учасників будівельних проектів з точки зору ПДВ:
передача прав забудови об'єкта від одного суб'єкта підприємницької діяльності іншому,
переклад боргів перед інвесторами від старого забудовника на нового,
передача прав на об'єкт інвесторами через поступку прав вимоги по інвестиційним і подібним їм договорами,
Різні режими по ПДВ для підрядників - вибір на користь спеціальних режимів, в яких випадках і кому вигідно:
касовий метод,

Реалізація об'єкта — 2020 рік
Додано: 21.09.2020
Ідентифікатор: 14206

Ще об'єкти

БУДІВЕЛЬНА ГАЛУЗЬ УКРАЇНИ. Новий порядок отримання дозвільної документації та етапи проходження дозвільної процедури. Нові будівельні норми та контрол — Информ-Консалтинг