Колегіум ІІ

Об'єкт компанії AVR Development

Колегіум ІІ

Будівля Колегіуму II забезпечить нове привабливе та приємне житло для молоді – студентів Українського католицького університету.
При проектуванні ми надихалися функціоналізмом та забудовою «Нового Львову» – місцевості, з якою межує університетське містечко УКУ. П-подібна форма плями будівлі примикає до існуючого колегіуму та створює затишний приватний внутрішній двір, який захищений від шуму для студентів, що мешкають у комплексі.

Споруда розділена на два основних житлових блоки, що відокремлюються між собою вертикальним скляним фасадом.

Основна сходова клітка знаходиться в середній частині будівлі та примикає до фасаду великим полотном скляної фасадної системи, що також служить орієнтиром головного входу в будівлю.

Перший та підземний поверхи насичені рекреаційними функціями та просторами для студентів, тому вирішені повністю у склі. Натомість верхні житлові блоки мають стриману структуру фасаду із зміщеними віконними отворами. Важливе архітектурне рішення – це заокруглені кути. Вони додають будівлі більш монолітного, цілісного сприйняття та граційного перетікання однієї площини фасаду в іншу – існуючу.

Об’ємні та фасадні рішення розроблені з бажанням створення співмасштабного людині середовища. Реалізовані фасадні елементи продовжили та розвинули архітектуру існуючої будівлі першого колегіуму, що підсилює відчуття цілісності єдиного комплексу.

Реалізація об'єкта — 2021 рік
Додано: 06.04.2021
Ідентифікатор: 14361

Ще об'єкти

Центр Митрополита Андрея Шептицького — AVR Development
Житловий будинок "Єфремова 26" — AVR Development