Wacker розробив будівельний полімерний порошок на основі поновлюваної сировини
Фото: Wacker Chemie AG

Wacker розробив будівельний полімерний порошок на основі поновлюваної сировини

Wacker представив перший полімерний порошок на основі поновлюваної сировини для будівельних застосувань. Під маркою Vinneco буде випускатися повторнодисперсний полімерний порошок, виготовлений із використання оцтової кислоти на біологічній основі. Порошок Vinneco 5044 N в основному підходить для виготовлення гідроізоляційної мембрани або сухих будівельних сумішей для зовнішніх теплоізоляційних композиційних систем (EITCS).

Читайте ще: GIZ запустили онлайн карту фахівців із енергетичної сертифікації будівель в Україні

«До 2030 року 90% нашого портфеля становитиме продукція, оцінена як стійка або, принаймні, нейтральна», - повідомив Френк Райхле, директор напряму будівельних полімерів у Західній Європі компанії Wacker. «З VINNECO ® 5044 N ми робимо ще один крок у цьому напрямі, пропонуючи своїм клієнтам стійку альтернативу VINNAPAS ® 5044 N. Наша лінійка продуктів VINNECO ® дозволяє виробникам замінювати викопну сировину на поновлювану».

У виробництві нового порошку компанія покладається на оцтову кислоту на біологічній основі. Ця речовина утворюється як побічний продукт деревообробних процесів. Наприклад, як підготовка волокнистого матеріалу для виготовлення паперу.
Деревина заготовлена з лісів, сертифікованих PEFC (програма схвалення схем сертифікації лісів).

Оцтова кислота на біологічній основі чиста з низьким вмістом води. Якість та властивості в’яжучих речовин не залежать від того, яку оцтову кислоту використовували: звичайну чи з біологічною основою.

Перша презентація продукту відбулася торік на виставці European Coatings Show 2019.
Ідентифікатор: 14846