Реалізований проєкт будинку в Одесі
Архітектор Андрій Мельников
Ділянка знаходиться в «Совіньоні», на територія Житлово-будівельного кооперативу «Люстдорф», ділянка закрита від сторонніх очей.

Реалізований проєкт будинку в Одесі

Проект «Будинок Новгородський», розроблений архітектурним бюро Архімас architect & design, Архітектор Віктор Єфімчук, Архітектор Мельников Андрій, реалізований у 2020 році в Одеській області, Україна. Основна ідея проекту, створення відокремленого простору, орієнтованого на відпочинок від міської метушні.
Ділянка для будівництва будинку було визначено в мальовничому місці на березі Чорного моря, поруч Іллічівський морський рибний порт. Дорога до ділянки пролягає по віддаленій місцевості з первозданною природою. Особливу атмосферу створює віддаленість від цивілізації, налаштовує на гармонію з природою і заспокоює. Ділянка знаходиться в «Совіньоні», на територія Житлово-будівельного кооперативу «Люстдорф», ділянка закрита від сторонніх очей. Однією з основних завдань проекту було забезпечення його візуальної відкритості з боку ділянки. Це визначило формоутворення будови - традиційний силует даху. Будинок з боку вулиці виглядає малоповерхових і аскетичним. Мінімальна кількість вікон на його фасаді визначено орієнтацією і функціональністю. З боку ділянки, за рахунок влаштування покрівлі в різних рівнях, будинок стає двоповерховим.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 15030