Компанія SWEETONDALE почала випускати екструзійний пінополістирол марки CARBON PROF RF з групою горючості Г1

Компанія SWEETONDALE почала випускати екструзійний пінополістирол марки CARBON PROF RF з групою горючості Г1

З радістю повідомляємо, що екструзійний пінополістирол SWEETONDALE марки CARBON PROF RF товщиною 100 мм почав випускатися з групою горючості Г1. Удосконалений матеріал відповідає всім найсуворішим вимогам пожежної безпеки, які висуваються до полімерної теплоізоляції при будівництві та реконструкції промислових об'єктів.

Згідно з ДСТУ Б В.2.7-19-95, будівельні матеріали поділяються на 4 групи за ступенем горючості:
Г1 – слабогорючі. Це матеріали, що мають температуру димових газів не більше 135 °C, ступінь пошкодження за масою зразка не більше 20%, ступінь пошкодження по довжині зразка не більше 65%. Тривалість самостійного горіння таких матеріалів - 0 секунд.
Г2 – помірногорючі. Це матеріали, що мають температуру димових газів не більше 235 °C, ступінь пошкодження за масою зразка не більше 50%, ступінь пошкодження по довжині зразка не більше 85%. Тривалість самостійного горіння таких матеріалів не перевищує 30 секунд.
Г3 – нормальногорючі. Це матеріали, що мають температуру димових газів не більше 450 °C, ступінь пошкодження за масою зразка не більше 50%, ступінь пошкодження по довжині зразка більше 85%. Тривалість самостійного горіння не перевищує 300 секунд.
Г4 – сильногорючі. Це матеріали, що мають температуру димових газів понад 450 °C, ступінь пошкодження за масою зразка більше 50%, ступінь пошкодження по довжині зразка більше 85%. Тривалість самостійного горіння понад 300 секунд.
Для виготовлення плит XPS CARBON PROF RF з групою горючості Г1 застосовуються спеціальні компоненти – антипірени, які перешкоджають горінню. Сферою застосування екструзійного пінополістиролу з низьким ступенем горючості є великий список конструктивів: плоскі покрівлі, цоколі, фундаменти, фасади до 9 поверхів, стилобати. А це означає, що ще більше об'єктів стануть надійно захищені від проникнення холоду, на термін не менше 50 років, який підтверджено протоколом випробувань №205-25-17К від 02.10.2017 р., проведених Хмельницьким державним випробувальним центром з сертифікації будівельних матеріалів.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 14661