Канадські будинки ідеальні для будь-якого регіону
Лимар Валентин Володимирович
Будівництво Таунхауса

Канадські будинки ідеальні для будь-якого регіону

Географія будівництва
Таунхаус із СІП панелейТерріторія України охоплює чотири кліматичні зони, значить нашим жителям потрібні такі будинки, які б прекрасно протистояли жаркого літа Криму, штормовий Одесі, дощовому Львову, європейського клімату Києва, сейсмоактивного Ужгороду і холодного, засніженому Чернігову. Так, мова піде про канадські будинки, які ідеально підходять для будь-якого регіону.
СІП панелі для канадського домаОсобая конструкція СІП-панелей забезпечує їм високі теплоізоляційні властивості і міцність. Зокрема, у вологостійких плитах ОСП, службовців зовнішнім шаром будівельного «сендвіча», волокна орієнтовані по відношенню один до одного особливим чином. Це посилює жорсткість, міцність матеріалу. Будинки, побудовані з нього, витримують великі вітрові та сейсмічні навантаження. Недарма канадську технологію зараз активно використовують в Японії, періодично зазнає на собі руйнівну силу землетрусів.
Чи знаєте ви? Канадські будинку з СИП панелей легко витримують землетруси до 9 балів і впевнено протистоять падіння важких дерев.
Внутрішнім шаром СИП-панелей служить пінополістирол або Неопор; рідше мінеральна і базальтова вата. За рахунок цього стіни, споруджені з такого будівельного «сендвіча», не промерзають навіть в найжорсткіші морози. Вони добре зберігають всередині прогрітого будинку тепло, перешкоджають проникненню сюди холодного повітря і вуличного шуму. Не дивно, що в останні роки географія будівництва канадських будинків багаторазово розширилася.
Чи знаєте ви? З 2003 року на Південному полюсі відкрито нову антарктична станція з СИП панелей. Середня температура повітря -490С, найнижча була помічена в 1956 році і склала -740С.
Облаштування та оздоблення за сучасними мірками
СИП-панелі добре поєднуються з різними оздоблювальними матеріалами. Стіни канадського будинку допускається:
фарбувати;
обшивати вініловим сайдингом;
обкладати облицювальною цеглою або цементно-піщаної плиткою;
обробляти блок-хаусом і євровагонкою;
прикрашати декоративної фасадною штукатуркою.
Зовнішнє оздоблення будинку з СИП панелейПределов у творчій фантазії тут немає. Вся справа в фінансових можливостях і особисті уподобання господаря житлової споруди. Ідеально рівні і надійні стіни є хорошою, якісною основою для будь-якого сучасного декору.
Будинок з СИП панелей під чистове оздоблення
Завдяки тому, що при внутрішній обробці стін канадського будинку використовуються гіпсокартонні плити, вдається приховати з уваги проходять по дому інженерні комунікації - труби каналізації та водопроводу, радіатори опалення, силовий кабель. Їх укладають між стінок і обшивкою. А якщо доводиться руйнувати стіни, то ця робота непорівнянна з подібною роботою в цегляному або бетонно-панельному будову.
вкладення
За підрахунками експертів канадський будинок обходиться в 1,3 рази дешевше традиційної брусової споруди. Якщо порівнювати його з будівлею з газоблоку або цегли, то і тут виявиться перевага будинку з СИП-панелей. Він дешевше першого в 1,7 рази, другого - в 2,2 рази. Середня ціна канадського будинку в 130 кв.м не перевищує 55 тис. Доларів.
Вартість будівництва канадських будинків в стані під ключ
від 420 у.о. за кв.м
відповідь скептикам
Деякі експерти критикують канадські будинки за недостатній рівень пожежної безпеки і ставлять під сумнів його екологічність. На це відповімо так. За технологією все дерев'яні частини таких будинків обробляються особливими вогнетривкими складами. Це дозволяє істотно знизити рівень горючості матеріалу, а після повного закінчення внутрішнього оздоблення будинку пожежна безпека зростає до півтори години.
Чи знаєте ви? Один лист гіпсокартону, зафіксований на СІП стіні, протистоїть прямому вогню понад 60 хвилин
Купувати ж СИП-панелі і брус для будівництва канадського будинку потрібно у перевірених виробників. Будівельна компанія «ПРОМЖИТЛОБУД КОТЕДЖ» використовує «сендвіч», вироблений тільки з вологостійких плит ОСП відомої німецької марки EGGER (Еггер) і самозагасаючого пінополістиролу марки Neopor, а також добре просушений сосновий брус.
Теплоізоляційний шар таких панелей не містить фенолу і формальдегідів, а їх зовнішня оболонка на 95% складається з натуральної деревини. Тому будинок, поостренний з такого матеріалу абсолютно безпечний з точки зору екології.
Чи знаєте ви? Пінополістирол не заборонений до застосування в жодній країні світу. З нього виробляють посуд, контейнери для суші, холодильники для перевезення органів пересадки і навіть докази для бджіл.
Так що, канадські будинки побудовані із застосуванням будівельних сендвіч панелей - це надійні, екологічні, доступні будинку для будь-яких кліматичних регіонів.

На даний момент люди все більше уваги приділяють енергоефективності свіх жител і вдаються до того що, енергозберігаючі каркасні будинки з SIP панелей це майбутнє з економічної та екологічної точки зору!
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 67 254 XX XX +380 67 254 4163
+380 67 254 XX XX +380 50 442 9977
Ідентифікатор: 13810