Обрані 82 технологічні інновації для більш економного та ефективного будівництва

Обрані 82 технологічні інновації для більш економного та ефективного будівництва

У рамках Паризького Будівельного Тижня пройде Конкурс Інновацій 2015. На Конкурсі представлені 82 номінанти, які були відібрані з 210 заявок. Заявки подавалися за 10 категоріями і охоплюють три основні виставки будівельного сектора: Batimat, Interclima і Ideobain.

Особливістю продуктів і послуг, представлених на Конкурс, є прагнення зробити будівництво довговічним, економним і комфортним. І це не концепції: продукти або вже продаються, або стартують після виставки.

Проектування будівель піде значно швидше завдяки інформаційним технологіям, які дозволять всім учасникам стежити за процесом і вносити корективи оперативно: відкриті платформи, що дозволяють поліпшити процес колаборації (ABVENT BIMOFFICE 3 système multi-projets, відкрита бібліотека NEMETSCHEK), нове програмне забезпечення для розрахунку теплообміну, суміснн з вже існуючими засобами проектування (BBS SLAMA CLIMA-WIN розрахунок теплообміну CYPETHERM open BIM). Нарешті, технології 3D чи покращеної візуалізації дозволять побачити кінцевий результат із вражаючою точністю (ABVENT TWINMOTION, SG EUROCOUSTIC PLAFOND DESIGNER).

Саме будівництво буде більш швидким завдяки збільшенню використання готових напівфабрикатів, що дозволить заощадити час і працю на будмайданчику: традиційна багатошарова стіна поступово зникне, підлоги будуть збиратися значно швидше, і все це завдяки готовим напівфабрикатам (блок-напівфабрикат ISOSTAL від INNOMUR, модульна облицювання DOKADEK компанії DOKA France); дерев'яне житлове будівництво розвивається, і з дерева будуються тепер не лише житлові будинки, але й будівлі промислового та загального користування (багатоповерховий з'єднувач CLT multi-étages від ROTHO BLAAS або SUTEKI WOOD SYSTEMS).

Якість і надійність конструкцій зростають: завдяки використовуваним матеріалам (METALGALANTE-CARMIX PROMIX — миттєвий контроль якості бетону), переваги точних інформаційних технологій використовуються на будмайданчиках вже на самих ранніх стадіях (TRIMBLE MEP — прилад для точних цифрових вимірювань на будмайданчику, TOPCON LN 100 — інтеграція об'єктів на будмайданчику). А також при проведенні ремонтних робіт, щоб краще діагностувати недоліки (FLIR SYSTEMS FLIR C2 — кишеньковий прилад для теплових вимірів).

Будівля буде споживати менше енергії: у нових житлових будинках встановлюються інтегровані системи, здатні оптимізувати енергоспоживання (CARDONNEL ingénierie Habitat thermogène) або відновлювати максимум калорій (LAUFEN KARTELL ресивер тепла з функцією обміну), бойлери або насоси-теплогенератори з інноваційними технологіями (BOOSTHEAT або AQUANEXT від Grdf), а також сучасні світлодіодні лампи (GEWISSS GWL 2442).

Будівля стане виробляти, зберігати і керувати своєю власною енергією (IMERYS stock'it і їх фотогальванічна черепиця, здатна не тільки отримувати сонячну енергію, але також її зберігати і розподіляти, SOLARWATT MYRESERVE, який зберігає енергію на 93%).

Будівля буде споживати менше води: використовуючи нові технології в устаткуванні ванних кімнат (HANSGROHE і їх AXOR, спроектований спільно зі знаменитим дизайнером Філіпом Старком) або в покрівлі (LEPRIEURE і їх гідроактівні інтегрована покрівля).

Воно стане більш естетичним: завдяки інноваціям у будівництві нового житла (ATLANTEM AM-X — прихована
віконна фурнітура), а також у ремонті старої фурнітури (ізолюючий профіль ROCKFRAME від ROCKWOOL, сталеві профілі FORSTER SYSTEMES UNICO XS), покрівельним вікнам для плоских дахів, за якими можна безпечно ходити (FAKRO DXW FLAT ROOF), інноваційним видам бетонів (LUMINEO і його прозорий бетон LUMISTONE).
Галузь пропонує все більше нових рішень для сучасної архітектури (SCHUCO і їх параметричні фасади).

Воно стане більш комфортним: завдяки новим технологіям, які дозволяють відкривати вікна без проникнення ззовні пилу та шуму (акустична концепція TECHNAL) або інноваційним зовнішнім шторам (кутові штори RENSON PANOVISTA).

Воно стане більш доступним (ETNA IZY DOOR дозволяє відкривати двері дистанційно, пороги HEROAL дозволять пересуватися без утруднень) завдяки різним рішенням, застосовуваним при ремонті і що дозволяє оптимізувати простір (SFA WEDI і його душова система на італійський манер, яку можна інсталювати без проведення великих робіт, а також ECRIN SMARTWALL від Jacob Delafon і його інтегрована стіна з системою кранів, освітленням і системою зберігання).

Воно стане більш здоровим: завдяки досконалішим і економним системам очищення повітря (EBMPAPST moto turbine RADIPAC, RENSON HEALTHBOX), а також інноваційним рішенням технічного обслуговування (MEZ TECHNIK і його аерозоль для пломбування протікання в існуючих трубах, або TITAPAK від TITANAIR із кварцовим фільтром).

Цифрові технології активно входять у житловий простір, вони змінять нашу поведінку і стиль споживання, будівлю майбутнього буде включено в загальну «розумну» систему для зручності користувачів: завдяки інноваційним автономним термостатам, керованим дистанційно від смартфона або планшета (QIVIVO, NETATMO, NEST, ELM TOUCH) або інтегрованим радіаторів (SMART ECOCONTROL від MULLER).
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 13179