Освоюємо загальні принципи у сфері екологічного будівництва

У Європі та США жоден значущий об’єкт нерухомості не обходиться без екологічної сертифікації, це стало загальноприйнятою практикою для великих проектів. Наразі «зелене» будівництво ще не набуло достатнього поширення, тренд екодевелопменту приходить і в Україну, і наша компанія не стоїть осторонь цього процесу. У нас компанії освоюють загальні принципи у сфері енергозбереження та екологічного будівництва, а також ведеться співпраця із сертифікованими фахівцями LEED.
Наша команда вивчає основні задачі підходу зеленого будівництва:
- Ефективне використання енергії, води та інших ресурсів;
- Зменшення відходів, викидів та руйнування оточуючого середовища;
- Захист здоров’я мешканців та покращення продуктивності працівників у «зелених будівлях»;
- Оптимізація вартості експлуатації споруд.
У світі існує декілька міжнародних систем сертифікації – DREEAM, LEED, DGNB, які визначають відповідність об’єкту за визначеними критеріями (споживання електроенергії та води, якість управління, забезпечення внутрішнього і зовнішнього комфорту (освітлення, шумоізоляція), розміщення, управляння відходами та ін.
Розглядаючи ринок зеленого будівництва, LEED є єдиною рейтинговою системою в зеленому будівництві, яку справді можна назвати всесвітньою за обсягом охоплення.
Саме після введення в експлуатацію таким зеленим об’єктам притаманна значна економія енергоспоживання:
До 50% скорочується споживання енергоресурсів;
До 40% економія води;
До 15% від споживання енергії економиться на опаленні чи кондиціюванні.
Ці переваги сприяють покращенню економічних показників (наприклад, в торгових центрах на 15% зростають продажі за рахунок якісних приміщень, хорошого денного освітлення, низького рівня шуму, і до 18% зростає продуктивність праці.
Зелене будівництво в Україні має хороші перспективи, торгово-розважальні комплекси та офісні споруди першими торують шлях зеленої сертифікації.
Кожна компанія, яка претендує на повагу, прагне використовувати у своїй роботі еко-технології і сировину.
На сьогодні у світі є понад 62000 будівель, сертифікованих LEED у більш ніж 150 країнах, а також кожного дня ще 610000 м2 площ сертифікуються за LEED стандартами.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 322 44 XX XX +380 322 443 083
+380 322 44 XX XX +380 96 258 3223
+380 322 44 XX XX +380 322 443 083
Ідентифікатор: 12513