Посібник для проектування теплоізоляційної оболонки будівель

Посібник для проектування теплоізоляційної оболонки будівель

Кожен день ставить перед нами все більше випробувань на шляху інтеграції, чи влучніше було б сказати – розвитку, в суспільство, в якому енергозатрати на душу населення були б мінімальними. Питання енергозбереження постало перед усіма галузями економіки та комунальної сфери. В будівництві ця проблема вирішується мінімізацією тепловтрат в навколишнє середовище через огороджувальні конструкції: стіни, перекриття, віконні системи, горища та ін., шляхом їхньої додаткової теплоізоляції. Донедавна мало хто з людей, які мешкають в приватних будівлях чи ж тільки їх зводять, задумувалися над такими термінами як опір теплопередачі чи коефіцієнт теплопровідності матеріалу, але сьогодні ці поняття стали як ніколи актуальними, тому що входять в загальноприйнятий розрахунок товщини теплоізоляційного шару.
Тож як правильно провести цей розрахунок, наскільки це складно? Державне підприємство «Науково-дослідний інститут будівельних конструкцій» (ДП НДІБК) видало посібник для проектування теплоізоляційної оболонки будівель згідно вимог ДСТУ Б В.2.6.-189:2013 «Методи вибору теплоізоляційного матеріалу для утеплення будівель», де на простих прикладах наводяться різні способи облаштування огороджувальних конструкцій та розрахунки до них. Розробниками виступили – Г.Фаренюк, докт.техн. наук (науковий керівник), П.Павлюк, канд. техн. наук, В.Ральчук, Є.Фаренюк, М.Тимофєєв, канд. техн. наук. Свій вклад також внесло підприємство ТОВ «НВП «Укрвермікуліт» (ТМ «Тепловер»).
Сподіваємось цей посібник стане в пригоді багатьом архітекторам, проектантам чи просто прорабам, чиє рішення може зберегти тепло в наших оселях на довгі роки.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 332 XX XX +380 44 332 4563
+380 44 332 XX XX +380 97 225 7964
+380 44 332 XX XX +380 4571 64952
Ідентифікатор: 12394