Завтра розпочне свою роботу Х Міжнародний Водний Форум `AQUA UKRAINE - 2012`
Олена Сердюк для BAU.ua

Завтра розпочне свою роботу Х Міжнародний Водний Форум `AQUA UKRAINE - 2012`

Форум проводиться за Розпорядженням Кабінету Міністрів України щорічно
Організатори: Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерство екології та природних ресурсів України, Державне агентство водних ресурсів, Messe Berlin GmbH – Німеччина, ТОВ `Міжнародний виставковий центр`, за підтримки Асоціації `Укрводоканалекологія` та Асоціації `Питна вода України`.


Основні завдання Форуму: сприяння виконанню загальнодержавної програми `Питна вода України` налагодження ефективного діалогу бізнесу і влади з метою створення сприятливого інвестиційного клімату і вдосконалення функціонування водогосподарського комплексу та впровадження в Україні сучасних технологій водопідготовки, водопостачання та водовідведення залучення представників органів виконавчої влади, вчених, підприємців до розгляду водно-екологічних проблем.


Ювілейний Міжнародний Водний Форум `AQUA UKRAINE` підтвердив свій високий статус найавторитетнішої професійної події, незмінного місця зустрічі провідних фахівців водної та суміжних сфер господарювання, де вирішується весь комплекс технологічних, економічних, правових та екологічних проблем водної галузі України. Ефект роботи Форуму, кількісний та якісний склад відвідувачів-фахівців значно зростають завдяки тому, що за усталеною практикою він проходить на спільній платформі з потужними міжнародними заходами: Конгресом `Інституційні та технічні аспекти реформування житлово-комунального господарства`, виставками `КомунТех–2012`, `ЄвроБудЕкспо-2012`, `Агрофорум-2012` та інвестиційним бізнес-форумом з питань енергоефективності та відновлюваної енергетики та спеціалізованою виставкою `Енергоефективність-2012`, де обов`язковою складовою входить тематика водогосподарського виробничого комплексу.


Складові Форуму - Науково-практичні конференції „Вода та довкілля`, `Якісна питна вода – народу України` та Спеціалізована виставка.


На виставці представлена продукція, призначена для всіх галузей економіки. Основні розділи експозицій: Муніципальне та господарсько-питне водопостачання Технології та системи водопідготовки і водовідведення для промислового водопостачання і ТЕК (хімічні, гальванічні виробництва, будівельна, харчова, легка, гірничодобувна, вугледобувна промисловість, машинобудування, металургія, нафтопереробка, транспорт, сільське господарство, ТЕЦ) Насоси та насосне обладнання для загальнопромислового, спеціального, комунального та побутового водопостачання і водовідведення Інженерні мережі (технології, обладнання і матеріали для проведення і експлуатації трубопроводів) Технології та обладнання для буріння водозабірних свердловин для побутового, комунального і промислового водопостачання Матеріали та обладнання для будівництва, ремонту та експлуатації водогосподарчих споруд Автоматизація управління водними ресурсами та інженерними системами. Інформаційні технології для водної галузі Геологічна розвідка та видобування підземних вод, оцінка запасів водних ресурсів. Гідротехнічні споруди. Інженерно-гідрологічні роботи. Реконструкція гідрологічних та очисних споруд. Охорона водних ресурсів Бутильована вода (системи водопідготовки, обладнання для миття, розливу і закупорювання, етикетні автомати, дозатори, кулери, діспенсери, помпи, тара та упаковка й т.ін.)
В цих розділах представлені найсучасніші технології, обладнання та техніка відомих фірм-виробників з 19 країн світу, в тому числі з Австрії, Білорусі, Італії, Китаю, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Росії, Румунії, Словаччини, США, Франції, Чехії, Тайваню та інших. Новина цього року - Національна експозиція чеських виробників, які демонструють нові розробки технологій водоочистки, водопідготовки, автоматизації технологічних процесів. Також учасників очікує інформативно насичена експозиція Держводагентства, яка висвітлює стан водного господарства всіх регіонів України.


Конференції присвячені актуальним питанням роботи галузі. Зокрема, особлива увага приділена проблемам питного водопостачання в Україні та ходу виконання Загальнодержавної програми `Питна вода України` на 2011-2020 роки. Серед інших актуальних подій - розширене засідання Ради Асоціації `Укрводоканалекологія`. І, за традицією, за підтримки Мінрегіону України пройде щорічний Конкурс професійної майстерності `Кращий працівник технічної служби водопроводно-каналізаційної галузі 2012 року в Україні` у форматі змагання 10 найкращих команд галузі.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 201 XX XX +380 44 201 1166
Ідентифікатор: 10297