Енергетичний аудит GRUNDFOS визнаний офіційною в Росії

У кінці грудня 2011 року російське представництво компанії GRUNDFOS, провідного світового виробника насосного обладнання, отримало офіційні документи, що підтверджують право на здійснення робіт в області енергетичного аудиту інженерних систем будівель і споруд. Це дало можливість аналізувати енергоефективність насосних систем на підприємствах із видачею офіційного висновку.

Свідоцтво на проведення енергоаудиту видано саморегулюючої організації в області енергетичного обстеження НП `Міжнародний центр Енергоефективності, енергобезпеки та поновлюваних джерел енергії`. GRUNDFOS є членом цієї організації з кінця 2011 року.

Процес отримання свідоцтва тривав кілька місяців. Було необхідно надати велику кількість документів, а також пройти курси з підвищення кваліфікації. Співробітники GRUNDFOS, які безпосередньо виконують аудит насосних систем, пройшли навчання в Московському Енергетичному Інституті з курсу `Проведення енергетичних обстежень з метою підвищення енергетичної ефективності та енергозбереження`. Після успішного складання іспитів фахівці отримали посвідчення про підвищення кваліфікації.

`Ми і раніше проводили аудит насосних систем, проте не мали права видавати офіційний документ за його результатами. Тепер це стало можливим. Ми обстежуємо об`єкт, аналізуємо енергоефективність і за результатами підбираємо нове обладнання з кращими показниками `, - коментує Олексій Пономарьов, інженер з аудиту насосних систем (GRUNDFOS).

Аудит насосних систем, проведений фахівцями компанії GRUNDFOS, включає в себе:
аналіз режимів роботи насосних систем і споживання електроенергії;
проведення, в разі необхідності, вимірювань на об`єкті за допомогою спеціального обладнання. Отримані дані накопичуються для подальшого аналізу та підготовки рекомендацій;
оцінку економічної доцільності заміни насосів на більш енергоефективні;
оптимізацію капіталовкладень в модернізацію і розрахунок точного терміну повернення інвестицій.
Головний інструмент аудиту - програмно-апаратний Мобільний вимірювальний комплекс (МІК) - розроблений фахівцями компанії GRUNDFOS. Він складається з контролера-вимірника електричної потужності, ультразвукового витратоміра, реєстратора показань, цифрових і аналогових датчиків, а також спеціального програмного забезпечення. Отримані за допомогою МІКА дані демонструють реальне енергоспоживання обстежуваних насосних систем і способи його оптимізації.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 9742