Світлодіодні стрічки. Коротко про головне

Зараз світлодіодні стрічки набули широкого поширення і використовуються майже скрізь. Саме про них, про те, які вони бувають ми спробуємо розказати у цій статі.

Що ж таке світлодіодна стрічка?


Світлодіодна стрічка - освітлювальне
облаштування низької напруги (5V, 12V,
24V), які найчастіше використовуються в
архітектурному підсвічуванні, вивісках, освітленні
прихованим джерелом світла, підсвічуванню
периметра і так далі

Світлодіодна стрічка - освітлювальний пристрій низької напруги (5V, 12V, 24V), який найчастіше використовується в архітектурному підсвічуванні, вивісках, освітленні прихованим джерелом світла, підсвічуванні периметра і так далі.

Світлодіодні стрічки доступні як в одному кольорі, на Ваш вибір можуть бути запропоновані світлодіодні стрічки з такими кольорами, як, білий, теплий білий, жовтий, синій, червоний, зелений), так і в RGB версіях.

Світлодіодні стрічки - одна з найдинамічніших сфер діодних технологій. У цій сфері існують деякі підкатегорії:

1. Жорсткі світлодіодні стрічки: можуть бути вологостійкими або невологостійкими, з вимикачем електроживлення, з пластиковим чи алюмінієвим захистом з нижнього боку, в цих стрічках можуть використовуватися потужні SMD або більш застарілі світлодіодні технології, такі як вбудовані діоди.

2. Гнучкі світлодіодні стрічки: можуть бути вологостійкими або невологостійкими, з адгезивною стрічкою на зворотному боці чи без неї. Використовують SMD вбудовану технологію (існують декілька опцій залежно від потужності) чи більш застарілі світлодіодні технології.

Зараз більшого поширення набули гнучкі світлодіодні стрічки, тому далі ми поговоримо саме про них.

Гнучкі світлодіодні стрічки у більшості випадків складаються з низькопрофільних вбудовуваних діодів (SMD), які є чіпами такого ж типу, які використовуються у новітніх світлодіодних енергозберегаючих лампах Т8.

Оскільки основа для кріплення діодів в цих світлодіодних стрічках гнучка, вони можуть інсталюватись практично скрізь і мають велику перевагу в порівнянні з жорсткими світлодіодними стрічками - вони можуть обрізуватися до потрібних розмірів, також можуть бути, за потреби, прикріплені повторно або переприєднані. Зазвичай гнучкі світлодіодні стрічки випускаються у рулонах по 3-5 метрів.

Гнучкі світлодіодні стрічки мають різну ширину, що дуже добре при їх застосуванні. Наприклад, світлодіодні стрічки шириною 5 мм можуть використовуватися для специфічного підсвічування, стрічки від 8 до 12 мм найбільш поширені у використанні, також можна знайти світлодіодні стрічки шириною від 15 до 17 мм.

Ширина світлодіодних стрічок залежить від корпусу, а також міри захисту. Найвужчі світлодіодні стрічки мають міру захисту IP 20 (деякі постачальники пропонують світлодіодні стрічки із степенем захисту IP64), а самі широкі світлодіодні стрічки мають ступінь захисту IP68 і захищені такі світлодіодні стрічки суцільним силіконовим корпусом.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 9505