Конкурентна перевага зварної сітки NET PROFIT.

Сьогодні весь світ продовжує стежити за подіями в Японії, де 11 березня цього року стався найсильніший в історії країни землетрус, посилений цунамі і серією афтершокових поштовхів.

Природний катаклізм привів не тільки до масштабних руйнувань, але і до аварій на чотирьох японських АЕС, у тому числі - на станції «Фукусіма Дайічі», де в результаті вибухів водню були пошкоджені кілька ядерних реакторів.

Розвиток подій в черговий раз змусив світову спільноту замислитися про безпеку ядерної енергетики, і зараз експерти прогнозують відмову деяких країн від використання подібних технологій, а Євросоюз має намір розробити єдиний пакет посилених стандартів атомної безпеки. І це не дивно - адже в Старому світі діють 143 атомних станції, і на одиницю території їх більше, ніж будь-де у світі.

В Україні подібні рішення були прийняті компанією «Енергоатом», яка посилила контроль за підтримкою робочого стану основних і допоміжних установок електростанцій і мереж:

«Ми повинні винести уроки із ситуації на японських АЕС. Не виключено, що нам доведеться змістити пріоритети у програмах підвищення безпеки та надійності українських АЕС», - зазначив президент компанії ДП НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський.

За даними Міністерства палива і енергетики, виробництво електроенергії в об`єднаній енергосистемі України в лютому 2011 року склало 17370 млн кВт.год, з них 42,4% дають АЕС. Тому в разі скорочення частки атомної енергетики в структурі енергозабезпечення України, ціни на електроенергію можуть значно підвищитися - адже компенсувати такі обсяги за рахунок природних енергоносіїв (газу, нафти та вугілля) не вдасться. Особливо, якщо враховувати той факт, що ринок нафти останнім часом дуже нестабільний.

У таких умовах важливим фактором виробництва конкурентоспроможної продукції є використання енергозберігаючих технологій. Наприклад, у структурі собівартості будівельної сітки зварної NET PROFIT витрати на електроенергію, в середньому, складають близько 2,5%, у той час як у підприємств-конкурентів ця стаття витрат досягає 5-10%, що в 2-4 разів вище.

Ми вважаємо, що на тлі тотального зростання цін на метал стримування рівня енерговитрат в структурі собівартості продукції є суттєвою конкурентною перевагою NET PROFIT у боротьбі за свого споживача.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 6233 8 XX XX +380 6233 80765
+380 6233 8 XX XX +380 50 348 5049
+380 6233 8 XX XX +380 6234 90642
Ідентифікатор: 8717