До Євро-2012 в Україні побудували вже 21 спортмайданчик

У містах України побудували 21 спортмайданчик у рамках реалізації програми `Давайте разом`, яку держслужба молоді і спорту проводить до Євро-2012. Про це в коментарі Інформаційному центру `Україна-2012` повідомив перший заступник голови держслужби молоді і спорту Сергій Глущенко.

`Ми встигли побудувати до кінця минулого року 21 спортмайданчик у рамках програми `Давайте разом` до Євро-2012. Урочисте відкриття плануємо провести в травні-квітні, щоб притягнути увагу школярів, усіх дітей, що живуть поруч, і закликати їх приходити сюди тренуватися`, - сказав він.

Як повідомив С.Глущенко, спортмайданчики побудовані в основному біля шкіл за кошти з держбюджету. На сьогодні вже є домовленість із спонсором про будівництво ще 10 таких спортмайданчиків. У 2011 році робота в цьому напрямі продовжиться в основному за кошти інвесторів. Ведуться також переговори про створення невеликих баскетбольних майданчиків в парках, біля торгових центрів, кафе і ресторанів в містах України.

С. Глущенко наголосив, що до Євро-2012 в Україні буде створена потужна спортивна інфраструктура, яка допоможе повернути популярність спорту і здоровому способу життя.

Нагадаємо, проект `Тисяча майданчиків` (підпроект акції `Давайте разом`) передбачає відкриття футбольних полів на території України розміром 40 на 20 метрів з сучасним покриттям або штучною травою. Майданчики будуть безкоштовними й на них працюватимуть тренери-організатори.

http://ukraine2012.gov.ua/
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 8469