Для українських виробників будівельних товарів білоруський ринок втратив передбачуваність

Олена Сердюк 3 червня 2021 р. о 11:30

Білорусь запровадила режим індивідуального ліцензування імпорту низки українських товарів, включаючи будівельні. Як повідомляє пресцентр Мінекономіки України, рішення затверджено постановою Ради міністрів Білорусі від 26 травня №292.

Імпорт в Білорусь окремих видів товарів, що походять з України, тепер здійснюється за разовими ліцензіями. Міністерство антимонопольного регулювання та торгівлі Білорусі уповноважене видавати такі ліцензії за погодженням з державними органами та іншими організаціями.

У список входять: плити ДСП і ДВП, шпалери, цегла, керамічна плитка та меблі. Наразі постачальники товарів з України перебувають у підвішеному стані. Обмеження можуть застосовуватися або не застосовуватися до конкретних компаній.

У Міністерстві закордонних справ заявляють, що такі дії є необґрунтованими та дискримінаційними. Міністерство пропонує компанії, яка постраждає від білоруських санкцій, звернутися до них. Вони спільно з торговельним представником України допоможуть у пошуку альтернативного ринку продажу.

Читайте ще: Зроблено крок щодо гармонізації вимог до будівельних матеріалів із європейськими

Дія білоруської постанови розрахована на пів року.

Останні новини розділу