Мінцифри планує автоматизувати отримання дозволу на початок будівельних робіт цього року

Олена Сердюк 19 травня 2021 р. о 15:00

Отримання дозволу на початок будівельних робіт планується повністю автоматичним вже цього року. Відповідний законопроєкт очікує на ухвалення у Верховній Раді. Про це йшлося під час презентації цифрової трансформації будівництва на Diia Summit.

Також під час презентації було оголошено про запуск нових послуг на порталі «Дія»:


За пів року команда запустила новий будівельний реєстр та портал з доступом до всієї інформації e-construction.gov.ua. До електронної системи будівництва вдалося приєднати майже всі суб'єкти, які приймають участь у будівництві від архітекторів до інженерів-геодезистів.

Довідка.
До класу наслідків СС1 (незначні) відносяться житлові будинки до чотирьох поверхів включно. Їх вихід з ладу загрожує здоров’ю і життю до 50 людей, які постійно перебувають в будівлі, до 100 – періодично та до 100 – зовні.
До класу наслідків СС2 (середні) — житлові будинки від п’яти поверхів. Їх вихід з ладу загрожує здоров’ю і життю до 400 людей, які постійно перебувають в будівлі, до 1 000 – періодично, до 50 000 – зовні.
До класу наслідків СС3 (значні) — житлові комплекси багатоповерхових будинків. Можлива небезпека здоров’ю і життю понад 1 000 людей, які постійно перебувають в будівлі, до 1 000 – періодично, понад 50 000 – зовні.

Останні новини розділу