Енергодім припинив відшкодовувати витрати на проєктних менеджерів

Олена Сердюк 25 березня 2021 р. о 10:20

Як повідомив Фонд енергоефективності, 22 березня 2021 року Наглядова рада призупинила компенсацію витрат на послуги із супроводженням проєктів за програмою «Енергодім». Фонд припинив часткове відшкодування витрат на проєктного менеджера з 24 березня 2021 року.

Це означає, що з 24 березня 2021 року заявки від ОСББ розглядаються без урахування документів про відшкодування витрат на послуги супроводження проєктів. Як пояснюють у Фонді, це повинно запобігти потенційним ризикам отримання неправомірної вигоди. Деякі попередні заявки виявили невиправдане завищення вартості послуг із супроводження проєктів, зокрема на першому етапі реалізації.

Компенсація інших витрат ОСББ залишилася. Фонд і далі повертає кошти, витрачені на енергоаудит, розробку проєктної документації, будівельно-монтажні роботи, авторський та технічний нагляд, сертифікацію енергоефективності будівель.

Читайте ще: Національний план дій з енергоефективності продовжений на десять років

Фонд енергоефективності виступає за збереження можливості отримання ОСББ компенсації витрат на послуги із супроводження проєктів. Але ця можливість потребує вдосконалення.

Останні новини розділу