Професійну атестацію у будівельній сфері здійснюватимуть саморегулівні організації

Галина Коноваленко 28 листопада 2014 р. о 12:09

Мінрегіон визначив процедуру, за якою саморегулівним організаціям будуть передаватися нові повноваження. Зокрема, такі організації будуть здійснювати професійну атестацію архітекторів, проектувальників, інженерів технагляду та інших галузевих спеціалістів, повідомляє прес-служба Департаменту держпрограм та розвитку житлового будівництва Мінрегіону України.

Про це йдеться у двох затверджених наказах Мінрегіону: №326 (від 25.11.2014) «Про обсяг повноважень, що делегуються саморегулівним організаціям у сфері архітектурної діяльності» та №327 від (25.11.2014) «Про утворення Комісії з розгляду документів щодо делегування повноважень саморегулівним організаціям у сфері архітектурної діяльності».
Крок до розширення функцій саморегулювання в області будівництва було зроблено, спираючись на досвід провідних країн світу, де подібна практика широко застосовується у багатьох суспільних сферах. Крім того, надання зазначеним організаціям додаткових повноважень є одним із завдань, прописаних у Коаліційній угоді новообраної Верховної Ради.

Нагадаємо також, що раніше Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України розробило ряд змін до діючого законодавства з дерегуляції містобудівної діяльності, які мають покращити умови розвитку бізнесу на місцях. Зокрема, у разі прийняття цих змін місцеві органи самоврядування зможуть звільняти замовників будівництва від пайової участі у розвитку місцевої інфраструктури.

Останні новини розділу