Чи введуть будівельні санкції?

Олена Сердюк 14 серпня 2014 р. о 11:44

Конфедерація будівельників України (КБУ) рекомендує вітчизняним забудовникам відмовитися від використання продукції, яка виробляється в Росії. Відповідне рішення обговорили і прийняли на розширеному засіданні, яке пройшло 6 серпня в Мінрегіоні. Пропозицію готують і збираються направити в міністерство для розгляду.

Згідно рішення, державні будівельні підприємства повинні відмовитися від російських матеріалів і техніки, а для приватних підприємств заборона носить рекомендаційний характер, при цьому слід віддавати перевагу продукції, виготовленій в Україні.

Також, Конфедерація підтримала ініціативу ввести податкові пільги для будівельних підприємств Донецької та Луганської областей до 31 грудня 2015 року.
Ще один напрямок діяльності — співпраця з Державною реєстраційною службою України з питань прав на нерухомість. Глава робочої групи Віталій Грусевич розповів, що ведеться робота з розширення повноважень нотаріусів, щоб вони могли реєструвати нерухомість і видавати свідоцтва, а також розглядають можливість створення відкритого електронного державного реєстру.

Останні новини розділу