Попит на поліуретан продовжить зростання протягом декількох років

Олена Сердюк 14 серпня 2013 р. о 13:08

За даними аналітиків Ceresana (дослідження ринків для промисловості) світовий попит на поліуретани (ПУ) продовжить зростання протягом декількох років. Це пов'язано з підвищенням значущості енергоефективності для будівель, транспортних засобів та електричних пристроїв, що, у свою чергу, веде до підвищення використання ПУ в якості ізолятора.

Світовий попит на ПУ в середньому збільшиться на 4,5% на рік. Такі темпи в основному підтримуються через появу нових областей застосування матеріалу. Цьому сприяють довговічність, універсальність і стабільність розмірів при порівняно невеликій ціні. Основними галузями застосування є: теплоізоляція будинків, охолодження і холодильні установки, меблі, постіль, взуття, транспортні засоби, лаки, клей, різні покриття і гума.
Дохід від продажу поліуретанів досягне 80 млрд. доларів США до 2020 року.

Основним регіоном споживання ПУ залишиться Азіатсько-Тихоокеанський, через насиченість ринків промислово розвинених країн. Найбільш важливим двигуном зростання попиту є Китай.

Обсяг ринку (8,8 млн. тонн) до 2020 року збільшиться більш ніж на 3 млн. тонн. 81% нових виробничих площ запустять в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Останні новини розділу