Новий концепт для здешевлення офшорних вітряних турбін

BAU.ua 3 січня 2012 р. о 17:15

Щоб вивести офшорні вітряні турбіни на комерційну основу, багато хто працює над створенням різних концепцій, які дозволили б зробити установку простіше і дешевше.

Однією з таких концепцій є баржа `WindFlip`, яка дозволяє повністю збирати вітрову турбіну на суші. Відпадає необхідність кваліфікованих спеціалістів для складання турбін на морі, щоб закріпити їх на великих глибинах.

Баржа була розроблена для плаваючих вітряних турбін `Hywind` норвезької енергетичної компанії `Statoil`, плавуча споруда яких складається з сталевого циліндра заповненого баластом з води і каміння та знаходиться під водою на глибині 100 метрів. `Hywind` прикріплений до морського дна тросами в трьох точках. `Hywind` була запущена компанією в 2010 році для збору даних та перевірки, як вітер і хвилі впливають на структуру. Випробування триватимуть і в 2012 році з метою отримання додаткових даних для оптимізації наступного покоління плаваючих турбін.

Розміри баржі `WindFlip` становлять 100 метрів в довжину і 30 метрів завширшки. Вона здатна транспортувати 65 метрові `Hywind` на 15 МВт годин в повністю зібраному вигляді. На місці прибуття `WindFlip` починає з корми поступово заповнюватися водою (27 відсіків), тим самим встановлюючи турбіну у вертикальному положенні. Потім вона відпускає кріплення і відходить від турбіни, дозволяючи її закріпити на морському дні.

Закачування стисненого повітря у відсіки баржі дозволяє повернути її в горизонтальне положення і вона готова для буксирування наступного вантажу.

Останні новини розділу