Проект із спорудження зразків доступного житла із використанням нових технологій може бути реалізований вже за півроку

BAU.ua 21 липня 2010 р. о 14:09

Про це повідомив під час інтерв’ю журналістам ТРК `Україна` Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба.

Він також зазначив, що Міністерство отримало майже сімдесят пропозицій для зведення дешевих будинків, з яких будуть відібрані найбільш показові і конкурентоздатні проекти. Ціна запропонованих будинків різна і знаходиться в діапазоні 20-70 тисяч доларів.

`Підприємці з метою реклами власної продукції і послуг побудують такі будинки за власні кошти. Зрозуміло, що реалізація цього проекту вимагає вирішення земельного питання. Зараз виконується ескізний проект, вирішуються майнові і юридичні питання` – зауважив Міністр.

Володимир Яцуба також висловив переконання, що програма спорудження доступного житла – це найбільш реальна можливість вирішення житлового питання для більшості громадян, яка дозволяє здешевити вартість квартири на декількох рівнях – через відшкодування 30 % її вартості, вирішення земельного питання та здійснення інженерного забезпечення території.

Очільник Мінрегіонбуду підкреслив, що у випадку надання Міністерству передбачених бюджетом 1 млрд. 40 млн. гривень, кошти будуть освоєні і люди отримають квартири. Коментуючи критичні оцінки щодо перспектив реалізації програми доступного житла в Києві, Володимир Яцуба, зокрема, зауважив: `Я з надзвичайною повагою ставлюсь до нашої столиці і проблем її розвитку, але Київ – це не вся Україна. При всьому нашому бажанні, ми не можемо розвивати житловий фонд і будувати квартири лише тут. В Україні є міста, де квадратний метр житла коштує сьогодні 1 тисячу гривень. Я розумію, що це – проблема розвитку цих територій, але це не значить, що люди в цих містах не потребують житла`.

Міністр також назвав нагальною необхідністю вирішення проблеми надання земельних ділянок для будівництва громадянами власного житла, що позитивно вплине як на реалізацію житлових програм, так і на розвиток будівництва в цілому.

http://www.minregionbud.gov.ua/

Останні новини розділу