«Хенкель Баутехнік (Україна)» розробляє рецептури фарб для Європи
Henkel Bautechnik (Україна)

«Хенкель Баутехнік (Україна)» розробляє рецептури фарб для Європи

Компанія «Хенкель Баутехнік (Україна)» має унікальну лабораторію на території України, яка розробляє рецептури фарб для заводів Henkel в Європі. Нещодавно компанія провела екскурсію заводом у м. Вишгород для представників спеціалізованих ЗМІ. Завод випускає продукцію бізнес-напрямку «Клейові технології» під ТМ Ceresit, Moмент, Metylan.

На заводі функціонує Департамент контролю якості та розвитку продукції. Лабораторія має міжнародну акредитацію.
Відділ контролю якості здійснює щоденний збір продукції, що випускається на заводі, і перевіряє її за основними параметрами. На виробництві також діє тотальний контроль сировини.
Відділ досліджень розробляє рецептури фарб, які потім виготовляються на заводах Henkel у всій Європі. Наприклад, під час розробки нового кольору враховується сприйняття кольору людським оком за різних умов освітлення. Пігменти підбираються так, що колір сприймається однаково у разі денного світла, лампи розжарення, «холодного» світлодіодного освітлення тощо. Це дозволяє уникнути враження, що, наприклад, стіна на сонячній і тіньовій сторонах пофарбована в різні кольори.

Читайте також: Відтепер для перепланування квартири чи будинку не потрібен дозвіл

Незалежним підтвердженням якості продукції став тест фарб різних виробників, які представлені на українському ринку. Він проводився науково-дослідним Центром Експертиз «Тест», спираючись на Європейський стандарт DIN EN 13300 «Фарби й лаки. Водорозчинні лакофарбові матеріали й системи для стін та стель всередині приміщення. Класифікація». Тестувалися продукти десяти виробників фарб, представлених на українському ринку. Від ТМ Ceresit протестували фасадну фарбу CT 44 і інтер'єрну IN 51. Вони отримали позначку «Відмінно» за всіма параметрами. Проводилися випробування на стійкість до вологого стирання (можливість видалити забруднення без перефарбування), статичного впливу води, на покривну здатність, оцінювалася ступінь блиску і зручність нанесення.
Ідентифікатор: 14573