У Києві збираються демонтувати 21 незаконну прибудову
BAU.ua

У Києві збираються демонтувати 21 незаконну прибудову

У 2019 році Департамент міськблагоустрою надав 13 доручень на демонтаж 21 незаконних прибудов до будинків. У дорученнях зазначено, що прибудови не мають відповідної дозвільної документації, тому є незаконними.

За словами керівника Департаменту міського благоустрою Тараса Панчія, у кожного будинку є паспорт фасаду, де зазначені усі архітектурні елементи та їх розміри. Зараз вже є підготовлений проект рішення Київради, яким забороняються:

  • добудови
  • зміни форми вікон і балконів
  • встановлення кондиціонерів на фасадах архітектурних пам’яток.


Стосовно прибудов до перших поверхів будинків вказано, що на це має бути підстава для заняття земельної ділянки. У разі наявності такої підстави розробляється проект, отримується дозвіл на початок будівельних робіт, далі будівництво та введення в експлуатацію. Как виглядає схема узаконення добудов на території міста Києва.

Читайте також: Кабмін прискорює оновлення СНіПів

«Цього законного шляху, на жаль, не дотримується більшість власників добудов. Проблема, з якою ми боремося, — це недобросовісні підприємці, які за гроші домальовують добудову у технічному паспорті будинку», — прокоментував Панчій.

Перевірка законності добудов виглядає таким чином:
  1. Інспектор благоустрою вручає власникові припис із вимогою надати дозвільні документи.
  2. Якщо дозвільна документація не надана протягом трьох днів, припис подається на розгляд робочої групи.
  3. Якщо за результатами перевірки робочою групою не знайдено відповідних документів та дозволу на початок будівельних робіт, робоча група приймає рішення щодо демонтажу прибудови власником своїми силами або за дорученням Департаменту міського благоустрою силами КП «Київблагоустрій».

Ідентифікатор: 14565