Стали відомі переможці Міжнародного Фестивалю «Archivision»

Стали відомі переможці Міжнародного Фестивалю «Archivision»

У середині листопада 2018 року відбувся Фінал та нагородження переможців 5-го Міжнародного Фестивалю «Archivision», проведеного компанією КНАУФ в тісній співдружності з Національною спілкою архітекторів України. Як і в попередні роки, фестиваль викликав великий інтерес серед молодіжної аудиторії і студентів архітектурних спеціальностей. Географія робіт цього року розширилася до кордонів Середньої Азії і Японії.

Будинок вчених в казковому Львові, зведений в кінці 19 століття відомими віденськими архітекторами, дружелюбно відчинив самобутні давні двері, і впустив в свої необарочні зали свіже повітря сучасного європейського зодчества. Перебуваючи в цьому архітектурному диві Львова, згадуючи кадри відомого кінофільму, мимоволі переймаючись духом минулої епохи і її величчю, журі
конкурсу з великим натхненням обговорювали і сперечалися про роботи юних талантів. Минулому все ж не вдалося вплинути на журі і на їх оцінювання сучасних творінь. Цікавих і оригінальних робіт було багато, але перші місця присудили не у всіх номінаціях. На думку журі, для головного призу проектам не вистачило комплексності. Як цікаво все-таки було б дізнатися думку про роботи у самих авторів Будинку вчених - Фельнера і Гельмера.

Переможні місця в цьому році присуджувалися в чотирьох номінаціях і були розподілені наступним чином:
Номінація «Інтер'єри»
1 місце – Бончик Оксана (м. Львів).
2 місце – Дерезніченко Володимир (Японія, Токіо)
3 місце – Бабак Ольга, Дроженець Ігор (м. Одеса)

Номінація «Курортні території»
1 місце – Рябоконь Олександр, Буденко Наталя, Дробишева Анна (м. Дніпро)
2 місце – Рибачук Анна (м. Київ)
3 місце – Дрожевська Дарина (м. Дніпро)

Номінація «Туристичні будівлі»
1 місце – Дунай Марк (м. Одеса)
2 місце – Ніколоз Касрадзе, Софія Гасвіані (Nikoloz Kasradze, Sofia Gasviani, Грузія, Тбілісі)
3 місце – Азьома Наталія (м. Дніпро)

У номінації «ARCHINTEGRATION» журі вирішило 1 місце не присуджувати.
2 місце зайняли:
– Гавеля Наталія, Стрипа Юліана, Плесницький Дмитро, Дячок Владислав, Лінда Вікторія (проект модернізації бібліотеки «Вуса Заболотного»)
– Провіз Дарина, Бащенко Олександра, Трончук Альона, Чернишов Владислав, Кожухар Ольга, Чернат Анна (Концепція модернізації бібліотеки «Будинок архітектурної книги»).

Також були вручені спеціальні призи від КНАУФ:
У категорії «Туристичні будівлі» – Ніколоз Касрадзе, Софія Гасвіані
У категорії «Інтер'єри» – Чаклош Владислав і Чаклош Олександра, Ващенко Анна і Ващенко Віталій.

Одеська архітектурна школа і далі бере активну участь. В цьому році вона ділить рейтинг переможців з дніпровської. Багато позитивних відгуків і нагород отримали також роботи молодих грузинських архітекторів.

Нагородивши Переможців і вручивши Спеціальні призи від компанії КНАУФ, директор з маркетингу та збуту пан Старченко О.Ю. оголосив старт 6-го Міжнародного Молодіжного Архітектурного Фестивалю-Конкурсу Archivision 2019 і побажав майбутнім учасникам творчих успіхів, креативності і терпіння, щоб дійти до фіналу.

І учасники, і організатори сподіваються, що Фестиваль-Конкурс і далі буде давати дорогу в архітектуру ще цілій когорті молодих талантів, а їх конкурсні проекти з часом будуть втілені в життя.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 14470