Будинок уперше було надруковано з землі
Фото: www.3dwasp.com

Будинок уперше було надруковано з землі

WASP, італійський виробник 3D-принтерів, представив нову систему для будівництва. Принтер WASP Crane — переосмислення класичних будівельних кранів. Основний блок може бути зібраний у різних конфігураціях. Область друку одиночного модуля — 6.6 метрів у діаметрі й на 3 метри у висоту.

На випробувальному майданчику — технологічному селі Шамбала на півночі Італії — новий принтер протестовано на моделі екологічно чистого будинку Gaia. Нова модель була основана на використанні природних матеріалів із навколишнього середовища. Грунт використовувався, як основна з’єднувальна речовина суміші для стінки. Ідею підгледіли в грязьових ос.

Читайте також: Tesla вчить енергоефективності на прикладі «крихітного будиночка»

Для друку 30 метрів стіни, товщиною 40 см, було витрачено 10 днів. Загальна вартість матеріалів для стіни склала 900 євро. Суміш складається з 25% ґрунту, взятого на будівельному майданчику (30% глини, 40% мулу і 30% пісок), 40% — солома з рису, 25% рисового лушпиння і 10% гідравлічного вапна. Партнер, компанія RiceHouse, постачав відходи виробництва рису.
Суміш змішували мокрим каніфолем, щоби зробити її однорідною.

Модель Gaia має практично нульовий вплив на навколишнє середовище. Не вимагає опалення або системи кондиціонування в середземноморському кліматі. Використовуючи положення відносно сонця, скляна вхідна група розташована на південному заході. Дерев’яний дах має великі виступи, щоби обмежити потрапляння сонячного світла до приміщення опівдні.

Ідентифікатор: 14456