У «Броварському професійному ліцеї» почав роботу сучасний навчально-практичний центр «Śnieżka»
Снєжка-Україна

У «Броварському професійному ліцеї» почав роботу сучасний навчально-практичний центр «Śnieżka»

У четвер, 9 листопада, у «Броварському професійному ліцеї» відбулось урочисте відкриття навчально-практичного центру «Śnieżka». Це вже восьмий центр в Україні, який компанія «Снєжка-Україна» створює у тандемі з професійно-технічними закладами України.

У заході взяли участь начальник відділу взаємодії з соціальними партнерами та виробництвом департаменту професійно-технічної освіти МОН України Сергій Коваленко, директор ДПТНЗ «Броварський професійний ліцей» Микола Ладан, керівник відділу професійних навчань і технічних консультацій ТзОВ «Снєжка-Україна» Орест Жураківський, генеральний директор ТзОВ «Снєжка-Україна» Марек Павлусь, представники Департаменту освіти Київської ОДА, представники місцевої влади, керівники і представники професійно-технічних навчальних закладів з інших регіонів України.

Директор ТзОВ «Снєжка-Україна» Марек Павлусь звернувся до всіх учасників заходу, зазначив: «Ми разом з Вами створюємо навчально-практичні центри «Śnieżka», які дають учням додаткові можливості. Зокрема, молодь навчається на сучасних матеріалах та отримує сертифікат від виробника. Водночас навчально-практичні центри створюють додатковий шанс і для розвитку навчальних закладів. Училища мають можливість переймати найновіші технології від виробника і впроваджувати їх у навчальний процес – все це разом сприяє оновленню змісту професійної освіти».

Сергій Коваленко наголосив на важливості відкриття подібних закладів, які стимулюють до розвитку сферу будівництва. «Система професійно-технічної освіти не є популярною серед молоді. Відповідно це стає причиною браку кадрів, який при нинішньому рості ВВП, починає суттєво відчуватися особливо у будівельній галузі. Тому відкриття таких модернізованих закладів як навчально-практичний центр «Śnieżka» зі всіма необхідними умовами для розвитку вмінь студентів та висвітлення цієї теми серед населення є гарним приводом популяризації професії будівника».

Як зазначив урядовець, навіть завдяки використанню інтерактивних методів навчання в професійних ліцеях, безпосереднього контакту та адаптації випускника до виробничого колективу і конкретного робочого місця та умов, не достатньо для якісної підготовки спеціаліста. Цього можна досягти за умови створення у закладах ПТО навчально-практичні центри, які дають можливість відпрацьовувати навички для їх реалізації на виробництві.

У ході обговорення Орест Жураківський, начальник відділу професійних навчань та технічних консультацій презентував засобам масової інформації програму державно-приватного партнерства ТзОВ «Снєжка-Україна» із закладами професійно-технічної освіти.

«За створенням таких центрів у кожному регіоні – майбутнє наших учнів. Адже для якісної підготовки кваліфікованого робітника потрібно такі складові: сучасна матеріально-технічна база, професійні викладачі, які вміють навчати учнів новітніх технологій, і взаємодія й співпраця з роботодавцями та виробниками», ‒ зауважив Микола Ладан.

Отже, державно-приватне партнерство у підготовці кваліфікованих робітників спрямоване на те, щоб ефективно інтегрувати професійну освіту до потреб сучасного ринку праці.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Показати телефон03259 78355 78357 60130
Ідентифікатор: 14122