Bosch придбав американську компанію, що спеціалізується на автоматизованому управлінні будинками
Bosch

Bosch придбав американську компанію, що спеціалізується на автоматизованому управлінні будинками

Bosch розширює свій міжнародний бізнес за рахунок комплексних послуг для комерційних будівель - стратегічного напрямку росту для сектора Будівельні технології та Енергетика. Climatec, дочірній підрозділ Bosch із головним офісом у США (Фінікс, штат Арізона), купила компанію Skyline Automation. Ця компанія, що спеціалізується на автоматизованому управлінні будинками і інтеграційних системах, пропонує послуги по монтажу та підключенню різних інженерно-технічних систем у будівлях. Автоматизація управління будівлею дозволяє скоротити споживання енергії на 40%. Обсяг сукупних продажів компанії Skyline Automation, яка розташована в м Кліфтон (Нью-Джерсі) і має в штаті всього 40 співробітників, в 2015 р склав 12 млн доларів. Компанія Climatec, що пропонує послуги з управління будинками, була придбана Bosch в 2015 р і до сих пір вела діяльність тільки на заході США.

«Купуючи Skyline, ми зміцнюємо технічне забезпечення своєї діяльності в секторі будівельних технологій і енергетики, а також розширюємо присутність на північноамериканському ринку, який демонструє суттєве зростання», - заявив доктор Штефан Хартунг на прес-конференції в Штутгарті. Д-р Хартунг є членом ради директорів Robert Bosch GmbH і відповідає за сектор Будівельні технології та Енергетика. «Після придбання Climatec це наступний крок на шляху до того, щоб стати постачальником комплексних рішень в області мережевих систем та обслуговування будівель».

Мережеві технології відкривають перед Bosch безліч нових можливостей для діяльності в секторі будівельних технологій і енергетики, особливо в сфері послуг. За оцінками експертів світовий ринок технологій для інтелектуальних будівель, який сьогодні становить близько 6 млрд доларів, до 2021 р виросте до 25 млрд, що означає щорічне зростання на 34%. «Послуги стають невід'ємною частиною нашого бізнесу. У майбутньому продаж будь-якого обладнання буде супроводжуватися продажем відповідного обслуговування », - сказав д-р Хартунг. Величезною перевагою Bosch є багатий портфель бізнес-рішень в області розробки і впровадження послуг для світу мережевих технологій, а також великий досвід у розробці ПЗ і використанні датчиків. «Ми підключаємо автомобілі до будинків і створюємо цілі цифрові міста. Для задач подібного роду у Bosch є унікальний досвід і знання, накопичені в результаті роботи з пристроями самих різних типів».

Будівельні технології та Енергетика компанії Bosch включає в себе напрямки Термотехніка, Систем безпеки і Сервісних рішень, а також дочірні компанії Smart Home і Energy Storage Solutions. У 2015 р оборот сектора Будівельних технологій і Енергетики склав 5,1 млрд євро.

Підрозділ сервісних рішень, створений на початку 2016 р демонструє значне зростання. Близько 7600 співробітників забезпечують послуги зв'язку, дистанційний моніторинг будівель і промислових об'єктів, а також відповідають за підвищення рівня безпеки вантажних і легкових автомобілів на всіх етапах логістичних ланцюжків. Наприклад, служба Secure Truck Parking дозволяє забронювати через Інтернет охоронювані місця для паркування вантажівок у пунктах відпочинку до виїзду на маршрут. Від імені виробників автомобілів відділ сервісних рішень надає службу автоматичних екстрених викликів eCall та консьєрж-сервіс. У 2015 р відділ сервісних рішень Bosch відповів більш ніж на 120 млн звернень клієнтів у 14 країнах світу від імені більш ніж 1000 компаній - це на 30 млн більше, ніж в 2013 р. За прогнозами Bosch, зростання обороту Сервісних рішень становитиме близько 15 % на рік.

Розвиток мережевих технологій у розумних будинках робить життя простішим і позбавляє мешканців від нудних рутинних завдань. За прогнозами маркетологів, вже в 2017 р потенціал світового ринку розумних будинків досягне 10 млрд євро. До 2020 р такими інтелектуальними рішеннями будуть обладнані близько 230 млн господарств (тобто 15% всіх будинків у світі). Із початку року Bosch об'єднала всю свою діяльність у цьому напрямку під дахом компанії Robert Bosch Smart Home GmbH. Компанія пропонує просте і надійне рішення для розумних будинків - систему Bosch Smart Home. На виставці IFA 2016 компанія Bosch представила свої нові продукти, включаючи мініатюрну камеру для кругового огляду приміщень і розумну димову сигналізацію, яка також спрацьовує в разі злому і вимірює параметри якості повітря.

Bosch вже продала більше 210 000 одиниць продукції на основі мережевих технологій, ставши основним постачальником інтелектуального нагрівального обладнання, яке забезпечує високу зручність, енергоефективність, безпеку і якість обслуговування. На порталі HomeCom фірми по установці обладнання можуть знайти детальну інформацію про нагрівальні системи за допомогою мережі, які придбали їх клієнти, включаючи список несправностей і їх можливі причини. Кінцеві користувачі можуть отримати точні відомості про свою систему опалення, а також дані про споживання і індивідуальні рекомендації по економії енергії. Спільно з British Gas компанія Bosch розробила мережеву службу Boiler iQ. Вона дозволяє British Gas цілодобово вести дистанційний моніторинг систем опалення своїх споживачів у Великобританії. Як тільки система реєструє проблему, вона автоматично направляє на смартфон користувача запит на візит фахівця. У той же час обслуговуючий фахівець отримує всі необхідні дані для усунення неполадки. На цьому ринку Bosch веде бізнес у трьох напрямках: системи опалення для житлових будинків, побутові водонагрівачі та системи опалення та кондиціонування повітря для комерційних і промислових будівель. У всіх цих сегментах Bosch демонструє впевнений розвиток і планує зростання з випередженням ринку.

Сучасні камери не просто записують зображення: вони реєструють швидкість і напрямок руху, кольору і багато іншого. Охоронець, якому доводиться протягом багатьох годин спостерігати за відеорядом на декількох моніторах, легко може пропустити щось важливе. У такій ситуації корисно, якщо камери мають інтелектуальні функції і здатні самі привернути увагу охоронця, якщо хтось перелазить через паркан або викрадає твір мистецтва. Це можливо завдяки інтелектуальному аналізу відеоданих. Сучасні камери Bosch обладнуються цією технологією в стандартній комплектації. Вони розпізнають грабіжників і багаж, залишений без нагляду, підраховують кількість людей у натовпі і включають сигнал тривоги у разі пожежі. Інтелектуальні алгоритми, на які спирається ця технологія, перш використовувалися тільки в найскладніших і дорогих моделях камер, які ставили в таких критично важливих місцях, як аеропорти і урядові будівлі. У цьому році Bosch пропонує повний пакет аналітичних функцій (Essential Video Analytics) також у камерах середнього цінового сегменту, що робить це рішення привабливим для нових цільових груп, наприклад готелів і роздрібних магазинів. Така система швидко і легко обробляє величезну кількість відеоданих, витягуючи життєво важливу інформацію. Передача тільки значущих зображень істотно знижує вимоги до пам'яті та навантаження на мережу - а значить, і експлуатаційні витрати.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
0800 300 73 XX XX 0800 300 7337
0800 300 73 XX XX +380 44 490 2484
Ідентифікатор: 13660