Виставка «Ваш Дім, Одеса»: відбулося відкриття будівельного сезону!
Центр виставкових технологій

Виставка «Ваш Дім, Одеса»: відбулося відкриття будівельного сезону!

В Одесі у виставковому комплексі Одеського морського торгового порту 25-27 лютого 2016 року за підтримки та активної участі Управління архітектури та містобудування Одеської міської ради, Будівельної палати України, Всеукраїнського союзу виробників будівельних матеріалів, Одеської державної академії будівництва та архітектури, Асоціації «Укрводоканалекологія», Одеської регіональної торгово-промислової палати, громадської організації «Асоціація одеських будівельників», Асоціації «Сучасні безтраншейні технології», Всеукраїнської асоціації покрівельників відбулася двадцять дев'ята спеціалізована виставка будівництва, матеріалів і нових технологій «Ваш Дім, Одеса».

В урочистій церемонії відкриття взяли участь: Четаков Ю. І. - заступник начальника Управління архітектури та містобудування Одеської міської ради; Килимів А. В. – ректор Одеської державної академії будівництва та архітектури; Ярмош О. В. - президент Всеукраїнської асоціації покрівельників; Мартинюк О. А. – президент Асоціації «Сучасні безтраншейні технології»; Мироненко в. І. – голова Одеської організації національної Спілки архітекторів України; Фомічов Е. П. – директор Одеського регіонального центру енергозбереження та енергоменеджменту; Чабаненко П. Н. - голова громадської організації «Асоціація Одеських будівельників», професор кафедри міського будівництва і господарства Одеської державної академії будівництва та архітектури, заслужений працівник сфери послуг України; Коган П. Я. - заступник голови правління Одеської організації Спілки дизайнерів України.

Будучи унікальним спеціалізованим заходом, проведеним у поточному році разом із добре знайомою одеситам виставкою «Котедж & Ландшафт», поєднавши в собі будівельну та ландшафтну тематики, розвиваючи тему енергозбереження та енергоефективності, у цьому році виставка зібрала понад 100 компаній із 10 областей України. Ми раді відзначити розширення географії наших учасників і вітаємо компанії СБК «Слобожанська будівельна кераміка», Royal House, Galeco, ЛДК Партнер, Валькірія, Dehauss, Андреас Штіль, вперше взяли участь у нашій виставці.

Найбільш широко було представлено напрямок будівельних, оздоблювальних, покрівельних матеріалів і ізоляції на стендах компаній ПОКРОВСТРОЙ, Super CALEIRAS, Аляска Ко, Валькірія, Житло Лад Трест №1, Альма Київ, Покрівельна компанія Катті, СВІТ КЕРАМІКИ, ЕКС-ТІАРА (салон "SAN MARCO").

Напрям енергозбереження, крім науково-практичних заходів, що знайшло своє відображення в активній роботі компаній Атмосфера, Неотепло, Одеський регіональний центр енергозбереження та енергоменеджменту, Стар Енержі, системи альтернативної енергетики SAEN, Теплий будинок, представили новітні розробки на своїх стендах. Також ряд будівельних компаній, таких як Royal House, Будівельна Артіль (Еко Палеа), СЕРВУС ОДЕСА, СИПБУД представили свою продукцію з області енергоефективного будівництва швидкомонтованих будівель.

Як завжди яскраво представлений, органічно вписався в будівельну тему ландшафтний дизайн, представлений на стендах компаній: Студія Галерея Артура Григоряна, Флора Стиль і Берізка, готових запропонувати нестандартні рішення по оформленню зелених зон відпочинку.

Інтер'єрні рішення і пропозиції по декору були представлені на стендах компаній Ательє дерев'яних меблів та інтер'єру «Інтрига», Сходи на замовлення, Аквалиния, Водний світ, ЛДК Партнер, Сходи дерев'яні, Теракота, Універсальні захисні покриття, Фасад Декор.

Виступаючи традиційним щорічним майданчиком для зустрічі фахівців будівельної галузі, у рамках виставки, за активної участі партнерів проекту, була реалізована насичена і різноспрямована програма заходів.

Протягом усього періоду роботи виставки Всеукраїнською асоціацією покрівельників проводився День Покрівлі з щоденним монтажем (пристрій покрівельного пиріжка, теплоізоляція, гідро/пароізоляція, пристрій схилу, влаштування коника, ендова, звіс, примикань, снігозатримання, вентиляція, мансардне вікно), знайомством із покрівельними майстрами, консультаціями профільних технічних фахівців. Спонсорами даного заходу виступили компанії ТОВ «ПоКровСтрой», «Tejas Borja Ukraine», ТОВ «Велюкс Україна», ТОВ «Катті», ТОВ «СК Туоте Україна».

25 лютого Одеська державна академія будівництва та архітектури провела науково-практичну конференцію «Ефективне будівництво. Об'єкти, технології, конструкції та матеріали». У конференції, метою якої був обмін науковим та практичним досвідом у сфері будівництва, взяло участь 50 наукових, науково-педагогічних і науково-технічних працівників. Конференція викликала широкий інтерес у фахівців будівельної галузі і студентів профільних ВУЗів.

26 лютого відбулася щорічна конференція Асоціації «Сучасні безтраншейні технології» — «Безтраншейні технології будівництва та ремонту інженерних комунікацій NO-DIG Україна». У конференції взяло участь більше сорока чоловік із 23 українських компаній, що займаються питаннями безтраншейного будівництва та ремонту. Відвідали конференцію іноземні гості з Молдови, Німеччини, Польщі. Тематика заслуханих на конференції доповідей охопила широкий спектр питань, пов'язаних із використанням безтраншейних методів і матеріалів. Свої нові розробки в області вдосконалення вітчизняного продукту – пневмопробійників — представила компанія ГИДРОПРОМ.

Також на другий день виставки Одеський регіональний центр енергозбереження та енергоменеджменту ініціював і провів науково-практичний семінар «Термомодернізація - стратегічний шлях енергозбереження та підвищення комфорту в квартирах». Піднімалися найбільш актуальні теми застосування термоізоляції і термомодернізації будівель, утеплення фасадів та вікон, розглядалися проблеми і перспективи даного питання. Окремо було наведено досвід використання термомодернізації в країнах Євросоюзу. Семінар, на якому виступили 10 доповідачів із даної проблематики, зібрав велику аудиторію, що складалася, як із фахівців будівельної галузі, так і з зацікавлених мешканців міста.

УВО «WaterNet» на другий день виставки було організовано науково-практичний семінар «За і проти зворотного осмосу». У семінарі взяли участь 32 спеціаліста по локальній водопідготовці, також семінар відвідали студенти Одеської національної академії харчових технологій, Одеської державної академії будівництва та архітектури.

Під час семінару були розглянуті основні водні проблеми, а саме: скорочення запасів питної води; погіршення якості питної води за рахунок збільшення кількості антропогенних забруднень і появи нових забруднюючих речовин; проблеми муніципального водопостачання і зруйнованої інфраструктури.

Також у ході семінару були розглянуті аргументи за і проти зворотного осмосу, як універсального способу очищення води.

Учасників семінару особливо зацікавили питання повторного використання стічних вод, безпеки концентрату після зворотного осмосу, способи ремінералізації та цінова політика на ринку питної води.

У ході роботи виставки було зареєстровано понад 3500 фахівців із 8 країн: України, Великобританії, Німеччини, Казахстану, Молдови, Польщі, Росії, Фінляндії. Серед зареєстрованих – представники підприємств будівельної галузі з 14 областей України.

Увагу учасників і відвідувачів виставки привернули роботи Конкурсу «Моє рідне місто», організованого колективом Художньої школи № 1 ім. Костанді. Юні одесити під чуйним керівництвом викладачів висловили свою увагу і любов до нашого міста. Зображення архітектурного пейзажу, безумовно, непросте завдання для дітей будь-якого віку, проте учні впоралися з цим завданням. У конкурсі взяли участь 40 дітей у віці від 7 до 16 років. Відвідувачі виставки відзначали вподобані роботи. Переможцем конкурсу стала Ісаакова Катерина (14 років) з роботою «Пале-Рояль», друге місце посіла Цвелей Поліна (12 років) - робота «На прогулянці» і третє місце за роботу «Художник на морвокзалі» було присуджено Кульгіній Аліні (13 років). Переможцям вручили професійні подарунки, а всім учасникам – пам'ятні дипломи.

І знову в Одесі виставка «Ваш Дім, Одеса» зібрала фахівців будівельної галузі, архітекторів і дизайнерів, зацікавлених поділитися досвідом та ознайомитися з інноваціями і останніми тенденціями будівельного ринку.

Запрошуємо взяти активну участь у 30-й ЮВІЛЕЙНІЙ виставці в Одесі через рік - 23-25 лютого 2017.

До скорої зустрічі!
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 48 786 XX XX +380 48 786 0590
+380 48 786 XX XX +380 48 786 0591
Ідентифікатор: 13387