Завершено проект реконструкції НСК `Олімпійський` за участю CAPAROL

Підготовка головного українського об`єкту Євро-2012 проходила з використанням не тільки матеріалів, але і технічних рішень CAPAROL.

У жовтні 2011 року відбулася церемонія урочистого відкриття НСК `Олімпійський`. Захід ознаменувало фінал багатомісячної роботи десятків компаній, у тому числі і ДП `Капарол Україна`, не тільки поставив на об`єкт лакофарбову продукцію та полімерні матеріали, а й надала інноваційні технічні рішення. Для Caparol це вже не перший проект подібного роду - в портфоліо компанії робота з такими стадіонами, як `Альянц-Арена` в Мюнхені, і знаменитим `Гніздом Птахи` в Пекіні, а також з ще одним об`єктом Євро-2012 - `Донбас-Арена`.

Реконструкція НСК `Олімпійський` - один з найбільших будівельних проектів в Україні. Високий рівень відповідальності за його реалізацію пов`язаний також з тим, що саме на цьому стадіоні в 2012 році пройде фінал чемпіонату Європи з футболу. Розуміючи важливість об`єкта, ДП `Капарол Україна` сформувало робочу групу фахівців у складі 15 співробітників. Більше двох років група займалися проектом реконструкції НСК `Олімпійський`: розробляла і реалізовувала технічні рішення, контролювала безперебійність поставок матеріалів Caparol із заводів концерну Deutsche Amphibolin-Werk (DAW), в Європі, проводила навчання співробітників підрядних організацій технологіям і особливостям роботи з продуктами компанії та пр.

`При реконструкції доводиться враховувати актуальний стан будівельних конструкцій, потреба в частковому або повному демонтажі, необхідність у розробці вузлів сполучення старих і нових елементів. Враховуючи, що НСК `Олімпійський` має майже 90-річну історію, а другий ярус трибун, змонтований в 1967 році, довелося реставрувати через 40 років`, - зазначає регіональний керівник центрального регіону ДП` Капарол України` Олексій Ничипорук, який очолив робочу групу реконструкції НСК `Олімпійський` з боку Caparol.

За його словами, в процесі реалізації проекту свої корективи в роботу вносила природа: висока температура (понад 30 º С), так само, як і різкі похолодання, негативні температури, сильний вітер (протяги) - безпосередньо впливали на хід технологічних процесів.

Але, незважаючи на складності, проект був успішно завершений. Загалом на НСК `Олімпійський` за участю ДП `Капарол України` було відреставровано 74 000 кв.м бетонних конструкцій та пофарбовано 264 000 кв. м мінеральних поверхонь. Крім того, компанія поставила матеріали для облаштування майже 8 500 кв. м полімерних покриттів для мінеральних поверхонь підлоги різного типу приміщень. Це і обхідні галереї, і антистатичні підлоги в телевізійних студіях і серверних приміщеннях і інші технічні приміщення. За час реалізації проекту з реконструкції об`єкта фахівцями компанії був використаний цілий ряд технічних рішень, які зарекомендували себе в Європі. Зокрема, мова йде про системи реставрації та захисту залізобетонних поверхонь, системах для антикорозійного захисту металевих поверхонь, системах для підготовки та оздоблення стін і стель, системах для пристрою високонагружаемих покриттів на перехідних містках на верхній ярус трибун, системах для влаштування відкритих до дифузії антистатичних підлог і традиційних підлогових покриттів, і пр.

У рамках роботи над проектом компанія продемонструвала можливості Caparol, як комплексного і надійного постачальника широкого спектру рішень. Робоча група реконструкції НСК `Олімпійський` з боку ДП `Капарол Україна` реалізовувала сучасні системні технічні та технологічні рішення спільно з фахівцями відомих в Україні та за кордоном будівельних підприємств. Компанія тісно співпрацювала з науково-дослідними інститутами, а також з провідними проектними організаціями, що спеціалізуються на спортивних спорудах.

`Для нас це проект високого ступеня соціальної відповідальності перед українським суспільством за запропоновані технічні рішення по системах матеріалів Caparol. Це виклик професіоналізму команди, обставинам часу й відстані `, - підкреслює Павло Зможний, директор ДП` Капарол Україна `.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+49 6154 71 XX XX +49 6154 710
+49 6154 71 XX XX +49 6154 711391
Ідентифікатор: 9628