Концерн BASF бере участь в BIONEXGEN - дослідницькому проекті Європейського Союзу

Концерн BASF є одним з учасників дослідницького проекту BIONEXGEN (`Нове покоління біокаталізаторів`), що реалізується за підтримки Європейського Союзу. `Проект BIONEXGEN об`єднує зусилля 17 партнерів - як промисловців, так і вчених, які переслідують спільну мету: створити нові біокаталізатори, здатні підвищити стійкість виробничих процесів в хімічній галузі`, - зазначив керівник проекту, професор Ніколас Дж. Тернер, директор Центру досліджень в області біокаталізаторів, біотрансформація і биокаталитических виробництв (CoEBio3) при Манчестерському Університеті. Фахівці BASF, що володіють багаторічним досвідом діяльності в сегменті `білих` біотехнологій, беруть участь у дослідженнях процесів биокаталитических синтезу амінів, а також в розробці способів використання ферментів для виробництва функціональних полімерів на основі поновлюваної сировини.

`Розробки з серії `білих` біотехнологій є дуже важливими для BASF, оскільки вони допомагають нам економити ресурси, необхідні для виробництва хімікатів`, - пояснив д-р Кай Балденіус, керівник відділу досліджень біокаталізу, відповідальний за участь BASF в проекті BIONEXGEN. - `У природних умовах ферменти забезпечують ефективний синтез складних сполук. Робота за проектом BIONEXGEN дозволить розширити наші знання щодо того, яким чином ці підходи можуть бути використані в хімічному виробництві`.

У складі однієї з робочих груп проекту BIONEXGEN фахівці BASF разом з партнерами займаються пошуком шляхів підвищення ефективності синтезу амінів із застосуванням біокаталізаторів. Аміни попит в багатьох областях, і широко використовуються у виробництві різних груп продукції (пластмас, продуктів для сільського господарства, продукцію тонкої хімії). Таким чином, застосування ферментів полегшує здійснення виробничих процесів в хімічній галузі.

Крім того, в рамках проекту BIONEXGEN хіміки і біологи досліджують можливості отримання високоякісних продуктів на основі полісахаридів (наприклад, крохмалю). `Якщо правильно підібрати ферменти, то ми зможемо модифіковані біополімери, надаючи їм нові індивідуалізовані властивості. Отримані при цьому продукти будуть потенційно затребувані для різних призначень - наприклад, в рецептурах миючих засобів, або як добавки до складів, які використовуються в будівельній галузі`, - сказав д-р Балденіус.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 591 XX XX +380 44 591 5596
+380 44 591 XX XX +380 50 411 2919
+380 44 591 XX XX +380 44 591 5597
Ідентифікатор: 9557