Під інвестиції в будівництво будуть давати державні гарантії

Під інвестиції в будівництво будуть давати державні гарантії

Коштів на фінансування будівельної галузі в держави і в місцевих бюджетів дуже мало, держава застосовує різні механізми залучення небюджетних коштів. Один з них - залучення коштів під державні гарантії. Вперше в цьому році за підтримки уряду в законі записано право Фонду здійснити таке залучення коштів. Про це в інтерв`ю кореспонденту BIZ.liga.net розповів голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін.


За його словами, державні гарантії дають здешевлення засобів, які залучають для будівництва. Наше завдання знайти такого інвестора, який надасть нам позикові кошти за прийнятною ціною. Сьогодні немає проблем залучити кошти під 17-18%, але немає сенсу їх залучати. А ціна ресурсу залежить насамперед від ризику. Тому держава каже: ми гарантуємо, що в разі форс-мажору або якихось обставин ми беремо на себе відповідальність вирішувати всі проблеми.


Л. Рисухін сподівається, що нам за допомогою цього механізму вдасться залучити ресурси, які дозволять кредитувати наших клієнтів під 13% річних. Зараз ця робота ведеться. `Для Фонду це нова робота. Ми тільки на початку шляху. Це може бути будь-який інвестор: і зовнішній, і внутрішній. З урахуванням того, наскільки активно Президент зараз презентує Україну і її можливості, я думаю, що зовнішні інвестиції будуть. Вони, як правило, дешевше `, - говорить Л. Рисухін.


`Я сподіваюся, що ми цю роботу проведемо в цьому році. І в третьому кварталі ми зможемо доповісти про те, що ці інвестиції вже є. І почати їх використовувати для роботи з людьми`, - заявив Л. Рисухін.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 8487