Підстанція `Олімпійська` `підживить` і стадіон, і фан-зону Євро

Підстанція `Олімпійська` `підживить` і стадіон, і фан-зону Євро

На території НСК `Олімпійський` розпочато роботи з будівництва електропідстанції `Олімпійська`. Вона забезпечить електроенергією не тільки стадіон та зону гостинності, а й об`єкти інфраструктури у центрі міста. Як повідомляє офіційний сайт НСК, до реконструкції спорткомплекс споживав майже 5,4 мВт електроенергії, яка постачалась з міської мережі. У зв’язку підготовкою `фінальної` арени до Євро-2012 потреба в електроенергії зросла до 13 мВт для стадіону та 5 мВт для зони гостинності. І без того перевантажена електромережа міста не зможе дати такі потужності.

Для забезпечення стабільного енергопостачання стадіону, його інфраструктури Державною цільовою програмою підготовки до Євро передбачено будівництво електропідстанції. Програма також включає спорудження електропідстанції `Європейська`, яка забезпечуватиме електроенергією центр міста та фан-зону Євро-2012 на Майдані Незалежності.

Позитивним висновком комплексної державної експертизи щодо даного проекту `підтверджується, що вищезазначений проект відповідає діючим нормативам з питань міцності, надійності, довговічності, експлуатаційної безпеки та інженерного забезпечення, санітарно-епідеміологічного благополуччя населення, пожежної безпеки екології, енергозбереження`. Виконання норм і правил забудови при проектуванні підтверджено висновками Державного департаменту пожежної безпеки МНС України, державної санітарно-епідеміологічної експертизи, висновком Міністерства охорони навколишнього природного середовища України, територіального управління державної інспекції з енергозбереження по Київській області та м. Києву.

Після завершення реконструкції НСК ПС `Олімпійська` буде обнесена суцільною огорожею. Будівництво ПС `Олімпійська` ведеться з виконанням усіх діючих норм та правил і не несе загрозу навколишньому середовищу і мешканцям прилеглих будинків.

http://ukraine2012.gov.ua/
Ідентифікатор: 8483