Європа не поспішає переходити на `зелене`електрику

Європа не поспішає переходити на `зелене`електрику

У галузі будівництва `вітряків` як і раніше лідирує Німеччина.

В даний час цей сегмент енергетичного ринку приростає повільніше, ніж раніше. Як повідомляє focus.de з посиланням на інформаційне агентство Dpa, керівники Європейського Союзу Вітряний Електроенергії (EWEA) констатували, що в минулому році кількість нових енергетичних об`єктів даного типу, прийнятих в експлуатацію в ЄС, скоротилася на 10% по відношенню до показників 2009 року. Загальна сума інвестицій в вітряної парк Євросоюзу до кінця року досягла більш як 12,5 млрд. євро. При цьому сукупна продуктивна потужність вітряних полів, введених в експлуатацію тільки в 2010 році, складає близько 9259 мегават на рік. Не менш 883 мегават від цього обсягу буде вироблятися об`єктами, встановленими на морських територіях.

Вперше за останні чотири роки розвитку та поширенню енергії вітру завадили `конкуренти`. Так, сукупна потужність нових газових електростанцій, введених за цей час в експлуатацію в Європі, склала не менше 28 гігават на рік. Більш ніж на 12 гігават у рік вона збільшилася за той же період і виробництво сонячної електроенергії.

За словами керівників EWEA, основний приріст виробничих потужностей в даному сегменті ринку відбувається завдяки розвитку екологічно чистих електропрізводств в східноєвропейських країнах, наприклад в Румунії, Польщі та Болгарії. Загальновизнаним лідером Євросоюзу в галузі використання поновлюваних ресурсів до цих пір є Німеччина. Щорічно не менше 27 000 мегават в цій країні одержують, використовуючи енергію вітру. Конкурувати з німцями в даній області можуть тільки іспанські постачальники електрики. Сукупна потужність що виробляється в Європі вітряної енергії досягає 84 000 мегават на рік.

http://prian.ru/
Ідентифікатор: 8481